Mies ajoi Saksassa rekalla berliiniläisille joulumarkkinoille osallistuneeseen väkijoukkoon, surmaten ainakin 12 ja vahingoittaen 48 ihmistä.

Terrori-isku ei yllättänyt perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkaista.

– Tämä tapaus on äärimmäisen valitettava ja esitänkin pahoitteluni hyökkäyksen uhrien omaisille. Yllättävää se ei heinäkuussa Nizzassa tapahtuneen iskun jälkeen kuitenkaan ollut, jonka toisinto tämä teko näyttäisi hyvin pitkälle olevan.

Hallitsematon maahanmuutto kuriin

Poliittiset päättäjät ovat esittäneet suruvalittelunsa ja korostaneet kansainvälistä solidaarisuutta.

– Liittokansleri Merkel lausui puheessaan: ”Emme halua, että paha ja pelko ottavat vallan elämässämme. Saksa pysyy vapaana”, joka on vapaasti tulkittavissa siten, että mitään toimenpiteitä ei tehdä ja iskujen mahdollisuus jää pysyväksi asiantilaksi, Ronkainen kirjoittaa blogissaan.

– Tyhjän puheen ja lämpimän käden tie on nyt nähty loppuun asti ja se on riittämätön. Euroopan unionin tulisi herätä ja ottaa lopultakin järeät keinot käyttöön. Hallitsematon maahanmuutto on saatava kuriin ja Euroopan tasolla meidän on tiedettävä, keitä tänne tulee, mistä he tulevat ja kuinka paljon heitä tulee.

Poliisin määrärahat kohdistettava oikein

Hallitus on päättänyt panostaa ensi vuoden budjetissa erityisesti turvallisuuteen. Esimerkiksi ulkoministeriö laittaa 250 000 euroa maahanmuuton tiedotustoimintaan lähtömaissa ja poliisin määrärahoja kasvatetaan, mitä Ronkainen pitää hyvänä asiana.

– Sen sijaan poliisin määrärahojen kohdistaminen on hyvin kyseenalaista. Sisäministeriö on kartoittanut vihapuhetta vahtivan nettipoliisin resurssien lisäämistä. Minun on pakko kysyä, että ensinkin kuka määrittelee sen, mikä on vihapuhetta ja missä sen raja kulkee? Toiseksi kysyn, että kuinka monta ihmisuhria nämä netin niin kutsutut vihapuheet ovat aiheuttaneet?

– Sen sijaan turvapaikanhakijoiden kohdalla on jo nyt useita esimerkkejä seksuaalirikoksista ja väkivallanteoista, yhtenä pahimmista Otanmäen tapaus. Parhaillaan on käynnissä turvapaikanhakijoiden terroristiepäilyoikeudenkäyntejä jopa Suomessa, Ronkainen huomauttaa.

Omin avuin saapuvat eivät tarvitse turvapaikkaa

Ronkainen kysyy, mitä kauheuksia Suomessa pitää tapahtua, että ”ylisuvaitsevainen väestöryhmä suostuu avaamaan silmänsä sille todellisuudelle ja uhalle, mitä turvapaikanhakijat edustavat”.

– Jos Suomen on kansainväliset velvoitteensa hoidettava pakolaisia ottamalla, niin otettakoon ne sitten suoraan YK:n pakolaisleireiltä. Omin avuin Suomeen saapuvat eivät todellisuudessa turvapaikkaa tarvitse.

Artikkelia muokattu 20.12.2016 klo 15.17 terrori-iskun tekijän henkilöllisyyden osalta.

SUOMEN UUTISET