Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra jakaa sosiaalisessa mediassa pysäyttävän kuvan joka osoittaa, miten nopeasti valtion velka lähtisi kiihtyvään kasvuun vuosikymmenen lopussa, mikäli hallitus ei olisikaan lähtenyt sopeuttamaan taloutta. – Toimillamme on siis selvää vaikutusta, vaikka talousnäkymä on heikentynyt, Purra kirjoittaa.

Valtiovarainministeri Riikka Purra kirjoittaa Facebookissa:

– Miten velka kehittyisi ILMAN syksyn hallituksen säästötoimia ja nyt riihessä tehtyjä uusia toimia? Jos siis jatkettaisiin vaan menemään ilman niitä hirmuisia saksia.

”Toiminnallamme on selvää vaikutusta”

Valtiovarainministeri jakaa päivityksensä yhteydessä pysäyttävän kuvan joka kertoo tilanteesta.

– Katso kuvan katkoviivaa, ylintä käyrää. Se antaa osviittaa. Kaiken lisäksi käyrä on tässä liian optimistinen, koska kaikkia hallituksen hyödyllisiä toimia ei pystytty siitä kuitenkaan poistamaan.

– Toimillamme on siis selvää vaikutusta, VAIKKA talousnäkymä heikentynyt. Oppositiolla on massiivisia vaikutuksia ymmärtää eroa suhdanteen – eli tässä tapauksessa taantuman – ja hallituksen toimien vaikutusten välillä. Korjaan käytännössä joka kyselytunnilla ja keskustelussa oppositiota samasta asiasta.

Vastuullista talouspolitiikkaa jatkettava

Kuvasta näkee myös, että ilman sopeutustoimia velka olisi selvässä kasvussa yli 10 prosenttiyksikköä korkeammalla tasolla 2020-luvun lopulla kuin se on kevään 2024 perusuraan verrattuna.

– Ja ensi kaudellahan pitää jatkaa samaa vastuullista talouspolitiikkaa. Sitten luvut näyttävät jo selvästi paremmilta, Purra toteaa.

– Samaan aikaan on ymmärrettävä, että vielä ei voi hengähtää helpotuksesta tällä kaudellakaan. Puskuri yhtä lailla omiin tavoitteisiimme kuin EU:n finanssipoliittisiin sääntöihinkin nähden on hyvin ohut. Ei ole varaa minkäänlaisiin negatiivisiin yllätyksiin, ja kaikki hallitusohjelman ja uudet toimet pitää saada maaliin ja aikataulussa. Muuten on raavittava lisää.

SUOMEN UUTISET