Trump toisen salamurhayrityksen jälkeen: “Vain tärkeitä presidenttejä ammutaan”

Toistuvien murhayritysten jälkeenkin rauhallisena ja hyväntuulisena pysynyt Donald Trump vieraili keskusteluohjelmassa kertomassa tunnelmistaan. Trumpin mukaan golf on vaarallinen laji, ja erityisen vaarallista on olla presidentti, joka haluaa saada aikaan jotakin tärkeää, koska silloin joku yrittää ampua sinut. Samaan aikaan media jatkaa Trumpiin kohdistuvaa vihapuhettaan.

20.09.2024 |16:06

Taksialan uudistukseen esitetään käytännöllisiä keinoja alan sisältä – tavoitteena turvalliset taksit jokaiselle

Perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä pitää keskeisenä taksien valvonnan tason nostamista jatkossa. - On paremmin valvottava sitä, kuka liikennöintiä voi harjoittaa, millä ehdoilla ja millaisia kielitaitovaatimuksia alalla on. On myös kyettävä sulkemaan pois sellaiset henkilöt, joilla on rikostaustaa. Toiminnan aikana tulee valvoa, että verot maksetaan ajallaan, vakuutukset on otettu ja asiat hoidetaan kunnolla.

20.09.2024 |14:30

Vasemmisto haluaa syytää lisää rahaa kotouttamiseen – Mäkelä sen sijaan vaatii kotouttamiselta tuloksia: ”Herää kysymys, saadaanko kotouttamiseen käytettyä panostusta koskaan takaisin”

Jatkossa maahanmuuttajan itsensä tulee kantaa suurempi vastuu omasta kotoutumisestaan, sillä hallitus leikkaa kotouttamisrahoja. Oltiinpa asiasta mitä mieltä hyvänsä, jatkossa kotouttamista joudutaan tekemään entistä vähemmällä rahalla. Vihervasemmistolle leikkaukset eivät tietenkään maistu. Perussuomalaisten Jani Mäkelä huomauttaa, että kotouttamista tulisi tarkastella nimenomaan tuloksien kautta, koska pelissä ovat veronmaksajien rahat.

20.09.2024 |13:12

Ovatko Libanonissa räjähtäneet hakulaitteet terrorismia vai erilainen sodankäynnin muoto?

Libanonin räjähdyksiä kommentoitiin suomalaisessa mediassa voimakkaasti terrorismina. Iskut määritteli terrorismiksi verekseltään esimerkiksi Lähi-idän instituutin johtaja Susanna Dahlgren. Mutta ovatko ne sittenkin sodankäyntiä?

20.09.2024 |13:11

Polvinen Hukkajoen raakkutuhosta: Metsäteollisuutta ei pidä vaarantaa osana raakkuvahingon pesuvettä

Kainuussa sattui elokuussa ikävä ja kaikille jo tutuksi käynyt vahinko Hukkajoella. Uhanalainen jokihelmisimpukka joutui metsäkoneen yliajamaksi, ja onnettomuus herätti paljon meteliä mediassa. Perussuomalaisten kansanedustaja Mikko Polvinen pitää raakkuvahinkoa ikävänä, mutta muistuttaa metsäteollisuuden merkityksestä maakuntien toimeentulon ja elinmahdollisuuksien kannalta.

20.09.2024 |11:32

Kölnin räjäytykset viittaavat marokkolaismafiaan – Berliinissä alamaailma on arabialais-libanonilaisten klaanien käsissä

Saksan poliisi selvittää Kölnissä ja Ruhrin alueella tehtyjen räjäytysten yhteyttä marokkolaistaustaiseen Mocro-mafiaan. Berliinissä alamaailma on arabialaistaustaisten perheklaanien käsissä.

20.09.2024 |10:41

Teemu Keskisarjan ja Onni Rostilan kolumni: Korkeakoulujen laiton kielenvaihto kuriin

Oikeuskanslerin kertomuksen mukaan englanti on ”käytännössä syrjäyttänyt suomen kielen ja muuttunut pääasialliseksi opetuskieleksi” Aalto-yliopistossa. Huomautus ei yllätä. Aikalaishulluus humisee akateemisissa sfääreissä. Monet korkeakoulut sekoilevat samoin kansainvälistymiskiimassaan.

20.09.2024 |10:36

Antikainen: Vasemmistoliitto jälleen terroristijärjestön puolella

Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mukaan viimeaikaiset vasemmistoliiton kansanedustajien kommentit Israelin ja terroristijärjestö Hizbollahin välisestä tilanteesta ovat jälleen kerran osoittaneet puolueen taipumuksen levittää ääri-islamistisen terroristijärjestön tietoa. Tämä on vakavaa ja saattaa pahentaa antisemitistisiä asenteita ja edistää vaarallista propagandaa myös Euroopassa.

20.09.2024 |08:28

Elinkeinoministeri Wille Rydman harkitsee vakavasti asettumista Helsingin pormestariehdokkaaksi

Paljon on tullut kyselyä siitä, olisinko käytettävissä perussuomalaisten pormestariehdokkaaksi Helsingissä. Harkitsen asiaa vakavasti. Näin kirjoittaa elinkeinoministeri Wille Rydman.

19.09.2024 |20:17

Väylien korjausvelan purkaminen etenee – tämän vuoden tavoitteena päällystää 4 000 kilometriä maanteitä sekä kävely- ja pyöräilyväyliä

Olemassa olevan infran kunnosta huolehtiminen on Suomen elinvoiman ja kilpailukyvyn ylläpitämisen ja kehittämisen kannalta keskeistä. Väylien korjausvelka on jo yhteensä 4,2 miljardia euroa, josta tieverkon osuus on noin 2,5 miljardia ja rataverkon noin 1,6 miljardia euroa. Hallitusohjelmassa korjausvelan purkuun osoitetusta lisärahoituksesta on tänä vuonna käytössä 250 miljoonaa euroa.

19.09.2024 |16:21

Niemiseltä toimenpidealoite välituntien lisäämisestä kännykkäkiellon piiriin – “Välitunnit ovat olennainen osa koulupäivää”

Perussuomalaisten kansanedustaja Mira Nieminen on tänään jättänyt toimenpidealoitteen välituntien lisäämisestä kännykkäkiellon piiriin.

19.09.2024 |15:56

IMF peruu suunnittelemansa Artikla IV -matkan Venäjälle – valtiovarainministeri Purra: ”Kannatti reagoida”

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF luopuu suunnitelmastaan tehdä konsultaatiomatka Venäjälle. Kansainvälisessä lehdistössä syyksi on kerrottu usean eurooppalaisen maan valtiovarainministerien kannanotto.

19.09.2024 |14:45

Sivistysvaliokunnan perussuomalaiset jyrähtävät EU:lle: ”Näpit irti koulutuksesta!”

Euroopan unioni pyrkii vaikuttamaan koulutuspolitiikkaan, mikä ei unionille kuulu. Perussuomalaiset sivistysvaliokunnan jäsenet eivät siedä EU:n jatkuvia yrityksiä hivuttautua koulutuksen alueelle.

19.09.2024 |14:25

Perussuomalaisten Pirkanmaan piiri nimesi ensimmäiset aluevaaliehdokkaat

Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin hallitus nimesi ensimmäiset aluevaaliehdokkaat huhtikuun aluevaaleihin.

19.09.2024 |10:47

Vihreät lietsoo miesvihaa somessa: ”Miehet, lopettakaa naisten tappaminen” – tutkimusten mukaan Suomi on yksi maailman turvallisimmista maista naisille

Vihreiden naisjärjestö Vihreät Naiset on viime päivinä provosoinut ja syyllistänyt somekampanjalla, jonka pohjalla on henkisesti epätasapainoinen taustaolettama siitä, että suomalaismiehet muka olisivat laajemmin ryhtyneet surmaamaan naisia. Vihreiden provosointi nojaa pitkälti mielikuviin, sillä tosiasiassa Suomi ei ole merkittävän vaarallinen maa naisille, eikä naisten riski joutua henkirikoksen uhriksi ole nyt Suomessa merkittävästi koholla.

19.09.2024 |09:43

5. luetuin

Riikka Purra Kuntaliiton puheenjohtajapaneelissa: ”Kuntien lakisääteisiä tehtäviä on kevennettävä”

Huomattava osa kunnista on taloudellisissa vaikeuksissa mutta valtiota on turha huutaa avuksi, koska ”sokea on todella huono taluttamaan toista sokeaa”. Näin luonnehti maamme nykytilaa valtiovarainministeri Riikka Purra Kuntaliiton puoluejohdon paneelissa.

19.09.2024 |08:15

Hamasin aseellisten raiskausten symboliksi nousseen Naama Levyn kaapannut Hamasin terroristi Muhammed Abu Aseed eliminoitu

Pahasti vammautunut nuori nainen kävelee videolla paljain jaloin yllään harmaat verestä tahriintuneet verkkarit, kädet selän taakse sidottuina ja naama mustelmilla ja verisenä. Hamasin terroristi retuuttaa 19-vuotiasta Naama Levyä hiuksista Jeepin takakontista ja vie hänet toiseen ajoneuvoon. Videolla kuullaan sivullisten ylistystä Allahille.

19.09.2024 |08:03

1. luetuin

Tuomas Enbuske Yle-pomo Riikka Räisäsen matkasta veronmaksajien piikkiin: “Jokainen tietää, että se oli lemmenloma”

Tuomas Enbusken ja Otto Juotteen Suomen nostatus -podcastissa Suplalla ei säästelty kritiikkiä Yleä ja päätoimittaja Riikka Räisästä kohtaan.

18.09.2024 |18:37

3. luetuin

Tynkkynen ärähtää EU:n epälogiikasta: yhtäällä Suomi on vaarassa joutua tarkkailuluokalle koska talous heikompi kuin muualla, mutta samalla Suomen pitäisi maksaa yhtä enemmän muille jäsenmaille

Europarlamentaarikko Sebastian Tynkkynen kritisoi Suomen kasvavia EU-kuluja. VM:n laskelmien mukaan Suomen nettomaksu unionille oli viime vuonna 840 miljoonaa euroa. Nettomaksu nousi toissa vuodesta, jolloin se oli 798 miljoonaa euroa.

18.09.2024 |17:40

Perussuomalaisten kansanedustajat: TKI-panostuksissa on huomioitava määrän lisäksi laatu

Hallitus tavoittelee Suomen TKI-rahoituksen nostoa neljään prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2030 mennessä. Perussuomalaisten kansanedustajat Sakari Puisto, Minna Reijonen, Kaisa Garedew ja Jaana Strandman pitävät TKI-rahoituksen nostoa välttämättömänä talouskasvun ja hyvinvointivaltion turvaamiseksi mutta muistuttavat, että määrän lisäksi on pidettävä huoli myös tutkimuksen, kehityksen ja innovaatioiden laadusta.

18.09.2024 |16:46

Suomessa vieraillut brittiprofessori: woke-eliitti ja siihen kuuluva media ovat radikalisoituneet voimakkaasti, ja seuraus on karu: he ovat kyvyttömiä enää ymmärtämään tavallisia ihmisiä

Suomessa vieraillut brittiprofessori, politiikan tutkija Matthew Goodwin piti Suomalaisuuden liiton järjestämässä keskustelutilaisuudessa hämmästyttävän puheenvuoron brittiläisen eliittiluokan voimakkaasta radikalisoitumisesta.

Toimitus suosittelee

2. luetuin

Hallituksen toimet tukevat kasvua ja työllisyyttä – Eerola: ”Fiksummat ymmärtävät, että hallituksen nyt tekemät päätökset tuottavat tulosta pidemmällä aikavälillä”

Kansanedustaja Juho Eerola piti puheenvuoron eduskunnan täysistunnossa, jossa hän nosti esille hallituksen toimien merkityksen talouskasvun ja työllisyyden kannalta.

18.09.2024 |15:32

EU Mäenpään linjoilla käteisen rahan saatavuuden varmistamisen suhteen – ”Kerrankin sieltä EU:sta tulee jotain hyvää”

Euroopan unioni valmistelee parhaillaan asetusta, jonka tavoitteena on varmistaa käteisen rahan laaja hyväksyttävyys ja riittävä saatavuus. Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää on harvinaista kylläkin pitkälti samaa mieltä asetuksen tarpeellisuudesta. Suuremman juhlan aihetta kyseinen yksittäistapaus ei unionin suhteen vielä anna.

18.09.2024 |15:30

Sähköautot nousevat kansainvälisen tieteellisen tutkimuksen mukaan onnettomuustilastojen kärkeen

Eri energiamuotoja käyttövoimana hyödyntävien autojen kuljettajien ajokäytöksen ja vakuutuskorvausten perusteella sähköautot nousevat onnettomuustilastojen kärkeen ja sähköautojen korjaaminen on polttomoottoriautoon verrattuna kalliimpaa. Asia selviää tutkimuksesta, joka on julkaistu vertaisarvioidussa tieteellisessä julkaisussa.

18.09.2024 |12:37

Kevät 2024 oli Suomen maahanmuuttopolitiikalle historiallinen käännekohta – Peltokangas: “Tänä syksynä on tiedossa jälleen monia uusia hallituksen esityksiä maahanmuuttopolitiikan remontoimiseksi”

Keväällä eduskunta hyväksyi useita tärkeitä maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä lakeja. Hallintovaliokunnan puheenjohtaja, perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas pitää uudistuksia onnistuneina.

18.09.2024 |12:26

Ministeri Ranne: Maahanmuuttopolitiikan kiristäminen ennaltaehkäisee jengirikollisuutta

Ennaltaehkäiseminen onkin avainsana, sillä Ruotsissa on jo nähtävissä laajamittaisen maahanmuuttopolitiikan yhteiskunnalliset seuraukset.

18.09.2024 |09:19

Koululaiset katoavat yksityiskouluista mutta tuet jäävät – hyvinvointiyhteiskunnan hunajapurkissa on monta reikää

Jos yksityiskoulu ei Ruotsissa ilmoita oppilaan pitkäaikaisesta poissaolosta viranomaisille, voi alkaa petosten ja talousrikosten pitkä ketju. Järjestäytynyt rikollisuus on sutena paikalla hyödyntämässä hyväuskoisen hyvinvointiyhteiskunnan heikkouksia. Ongelman laajuutta ei tiedä kukaan ja nyt on viimeistään aika ottaa siitä selvää.

18.09.2024 |09:17

Perussuomalainen Nuoriso: Alhainen syntyvyys uhkaa suomalaisten tulevaisuutta

Perussuomalainen Nuoriso on julkaissut tänään perhepoliittisen pamflettinsa, joka pureutuu Suomen syntyvyyskriisiin sekä sen vaikutuksiin ja juurisyihin. Projektin takana on ollut osaava ryhmä perhepolitiikasta kiinnostuneita nuoria.

18.09.2024 |08:17

Kansalliseen turvallisuuteen suhtaudutaan nyt vakavasti – ”Jatkossa terrorismia voidaan entistä paremmin estää etukäteen”

Keskusrikospoliisi epäilee kolmen ulkomaalaistaustaisen miehen osallistuneen radikaali-islamistisen Isis-ryhmän toimintaan. Perussuomalaisten kansanedustaja, tiedusteluvalvontavaliokunnassakin vaikuttava Vilhelm Junnila kuitenkin vakuuttaa huolestuneille kansalaisille, että tämä hallitus panostaa sekä sisäiseen että ulkoiseen turvallisuuteen.

17.09.2024 |16:51

Euroopan komissiolta tiedonanto maahanmuutosta – Tynkkynen vaatii ulkorajojen tukkimista ja tiukkaa palautuspolitiikkaa: ”Olemme nähneet tarpeeksi, olemme saaneet tarpeeksi”

Euroopan eduskunta sai eilen komission tiedonannon laittomasta siirtolaisuudesta ja sen estämisestä. Perussuomalaisten europarlamentaarikko Sebastian Tynkkynen otti tiedonannon jälkeen käydyssä keskustelussa tiukasti kantaa Euroopan unionin leväperäistä maahanmuuttopolitiikkaa vastaan.

17.09.2024 |16:42

Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso Ruotsissa: Liika älylaitteiden käyttö heikentää lasten hyvinvointia

Suomen ja Ruotsin hallitusten yhteiskokouksessa käsiteltiin lasten ja nuorten hyvinvointia. - Vaikka digilaitteiden käyttötaidot ovat tärkeitä, lasten vanhempien on tärkeä huomioida liian ruutuajan ja erityisesti somen riskit, sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso painottaa.

17.09.2024 |15:12

Garedewilta toimenpidealoite nuoren määritelmän kaventamiseksi nuorisolaissa: 10-vuotiaat ja 29-vuotiaat eivät kuulu samoihin nuorteniltoihin

Perussuomalaisten kansanedustaja Kaisa Garedew on jättänyt eduskunnalle toimenpidealoitteen nuorisolakiin kirjatun nuoren määritelmän muuttamisesta. Garedewin mielestä kymmenvuotiaiden lasten ja nuorten aikuisten kohtaamiset kuntien järjestämässä nuorisotyössä voivat vaarantaa nuorimpien lasten kehityksen ja pahimmillaan johtaa jopa lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

17.09.2024 |14:51

Etelä-Amerikan Elon Musk ei kuvia kumarra – aikoo laittaa Argentiinan talouden paraatikuntoon vaikka väkisin

Runsaat puoli vuotta presidenttinä ollut taloustieteilijä Javier Milei on pistänyt Argentiinan taloutta ojennukseen kovalla kädellä. Inflaatio on ollut laskusuuntainen jo monta kuukautta ja valtio kuluttaa nyt vähemmän kuin tienaa. Eläminen yli varojen loppuu, mutta sillä on hintansa.

17.09.2024 |10:18

Merituulivoiman rakentamisesta kannattamatonta – kohoavat kustannukset, lisääntynyt kilpailu ja inflaatio syövät katteet

Maailmanlaajuisesti toimiva konsulttiyritys McKinsey & Company analysoi uusiutuvan energian markkinakehitystä. Sen mukaan erityisesti merituulivoimaloiden rakentamiskustannukset ovat nousseet merkittävästi. Samanaikaisesti myös lisääntynyt kilpailu ja inflaatio ovat syöneet toiminnan katteita eikä investointipäätöksiä ole tehty odotettuun malliin. Monia hankkeita on peruttu kannattamattomina.

17.09.2024 |08:19

Merkittäviä verohyvityksiä suurille teollisille investoinneille – valtiovarainministeri Purra: ”Hallitus tukee suomalaista työtä ja teollisuutta”

Valtiovarainministeriö pyytää lausuntoja lakiehdotuksesta suurten ilmastoneutraaliin talouteen tähtäävien investointien verohyvityksestä. Hallitus päätti verohyvityksen valmistelusta viime kevään kehysriihessä osana hallituksen kasvupakettia.

16.09.2024 |21:06

Media jatkaa Trumpin demonisointia toisen salamurhayrityksen jälkeenkin – Trump: “En luovuta ikinä!”

Donald Trump on joutunut jo toisen salamurhayrityksen kohteeksi parin kuukauden sisällä. Tapaus on herättänyt keskustelua siitä, ovatko Trumpin turvatoimet riittävällä tasolla. Media ja vastapuoli ovat toistuvista murhayrityksistä huolimatta jatkaneet Trumpin demonisointia.

16.09.2024 |15:37

Rintamäki: Suomalaisten ei tule ummistaa silmiään suvaitsevaisuuden nimissä

Naisten ja tyttöjen silpominen on perussuomalaisten kansanedustaja Anne Rintamäen mielestä hyvä esimerkki siitä, että kaikenlaisia toisiin kulttuureihin liittyviä tapoja ei tule hyväksyä Suomessa eikä valtaväestön pidä ummistaa silmiään suvaitsevaisuuden nimissä.

16.09.2024 |14:52

Kymen piirin ensimmäiset aluevaaliehdokkaat valittu

Perussuomalaisten Kymen piiri ry:n hallitus on hyväksynyt ensimmäiset aluevaaliehdokkaat kevään 2025 aluevaaleihin syyskuun hallituksen kokouksessaan.

16.09.2024 |14:46

Helsingin Yrittäjät vastustaa Kaivokadun muuttamista joukkoliikennekaduksi – vaikeuttaisi liikkumista keskustassa ja ruuhkauttaisi muita katuja

Helsingin keskustassa toimivat yritykset ovat huolissaan kaupungin suunnitelmista muuttaa Kaivokatu joukkoliikennekaduksi ja ohjata keskustan poikittainen autoliikenne ensisijaisesti Esplanadeille. Helsingin Yrittäjät vastustaa Kaivokadun sulkemista autoliikenteeltä, mikä vaikeuttaisi liikkumista keskustassa ja ruuhkauttaisi muita katuja.

16.09.2024 |12:37

Perussuomalaisten Uudenmaan piiri nimesi 50 aluevaaliehdokasta

Perussuomalaisten Uudenmaan piirihallitus on nimennyt 18.8.2024 ja 8.9.2024 pidetyissä kokouksissaan ensimmäiset ehdokkaat 13.4.2025 pidettäviin aluevaaleihin. Ehdokkaita nimettiin kaikille Uudenmaan neljälle hyvinvointialueelle yhteensä 50.

16.09.2024 |11:59

Nuorisokoteja myydään rikollisjengeille: ”Todellisuus muistuttaa karmeaa pilaa”

Netin .se-päätteisillä kauppapaikoilla saattaa tulla vastaan otsikko: ”Hyvämaineinen ja erittäin kannattava nuorisokoti myynnissä – luvat kunnossa”. Ostajaksi kelpaa kuka vain – vaikka jengirikollinen. Ruotsin poliisin mukaan useita kuntien ja valtion rahoittamia nuorisokoteja pyörittääkin jo järjestäytynyt rikollisuus.

16.09.2024 |09:05

Purra: “Suomi ei tarvitse lisää EU:n yhteisvelkaa eikä suunnitelmataloutta”

Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra korosti Ylen Ykkösaamussa, että Suomi ei tarvitse lisää EU:n yhteisvelkaa eikä Mario Draghin esittämää "suunnitelmataloutta". Perussuomalaiset haluaisivat, että sosiaaliturva muutettaisiin kansalaisuusperusteiseksi.

14.09.2024 |16:36

Päivän Pointti: Elokapina huutelee herkästi omien oikeuksiensa perään, mutta loukkaa samalla tietoisesti muiden liikkumisvapautta

Elokapina-liike vähät välittää muiden ihmisten oikeudesta liikkua kaupunkialueella, koska elokapinalaisten mukaan liikkumisen vapaus saa väistyä elokapinalaisten oikeuksien tieltä. Äskettäin Elokapina on vaatinut syytesuojaa syyttäjälaitokselta.

Saksan hallituspuolueet yrittävät torjua tulevan vaalitappion käynnistämällä rajavalvonnan kaikilla maarajoilla – oppositio syyttää vaalitempusta, koska turvapaikanhakijoilla on yhä vapaa pääsy maahan

Islamistien veitsi-iskuista tarpeekseen saaneiden oikeistopuolueiden ja uuden vasemmistopuolueen jymymenestys itäisen Saksan osavaltiovaaleissa pakotti Saksan hallituksen pikaisiin päätöksiin siirtolais- ja turvapaikkapolitiikan muuttamiseksi ennen kohta seuraavia Brandenburgin vaaleja. Eniten keskustelua synnyttää rajavalvonnan käynnistäminen kaikilla Saksan maarajoilla. Oppositio löysi sisäministerin suunnitelmista suuren porsaanreiän.

14.09.2024 |09:11

Borta bra men hemma bäst – Jimmie Åkesson sai tahtonsa läpi ja Ruotsi on maksamassa muhkeat korvaukset takaisin kotimaahansa palaaville

Ruotsidemokraattien tukema porvarihallitus haluaa antaa yhä useammalle ulkomaalaistaustaiselle mahdollisuuden palata kotimaahansa. Tuki suunnattaneen erityisesti heille, joilla on ollut suurimmat vaikeudet integroitua ruotsalaiseen yhteiskuntaan. Korvaus voi palaajaa kohtaan nousta jopa 350 000 kruunuun.

13.09.2024 |15:22

Uusimmat

Viikon suosituimmat