Heti kautensa alussa Satakunnan aluevaltuusto kääri hihansa ja rupesi töihin – nostaakseen omia palkkioitaan. Perussuomalaisten kansanedustaja Petri Hurun mielestä päätöksestä tekee erityisen irvokkaan samaan aikaan kärjistyvä hoitajakriisi, johon ei rahoitusta löydy.

Virkamiesten valmistelema esitys aluevaltuutettujen palkkioista ei valtuutetuille kelvannut, vaan palkkioita piti korottaa. Korottamisen syyksi sanotaan, että poliitikkojen pitää arvostaa myös omaa työtään. Kohtuuttomat palkkiot eivät kansanedustaja Petri Hurun mielestä kuitenkaan ole osoitus arvostuksesta, vaan välinpitämättömyydestä ja piittaamattomuudesta sitä kohtaan, miten veroeurot käytetään.

– Esitin palkkioiden pienentämistä, josta löysimme yhdessä vasemmistoliiton kanssa yhteisen sävelen. Valitettavasti esitykseni kuitenkin hävisi, Huru kertoo.

Ongelmia muillakin sote-sektoreilla

Hoitoalan lisäksi ongelmia on muillakin sote-alan sektoreilla. Pelastusalalla vallitsee kymmenien miljoonien eurojen rahoitusvaje, vaikka kyse on kriittisistä yhteiskunnan toiminnoista. Hurun mielestä kysymys on siitä, mihin rahat halutaan laittaa: lisäbyrokratiaan ja poliitikkojen palkkioihin vai kentälle, sairaanhoitajille ja palomiehille?

– Aluevaltuutettujen palkkiot ovat vain yksi osa kokonaisuutta. Perussuomalaiset esittivät myös valtuustoryhmille maksettavan ryhmärahan ohjaamista ICT-toimintoihin. Ryhmärahan suuruus on jopa yli 4 000 euroa valtuutettua kohden. Kymmenien tuhansien eurojen ylimääräinen tuki on puhdasta puoluetukea. Jälleen kerran voidaan kysyä, olisiko tällekin rahalle parempaakin käyttöä kuin pulskistuttaa puolueiden ennestään pulleita lompakoita? Huru kysyy.

Suomen Uutiset