Keskustan kansanedustaja Markus Lohi hakee Lapin hyvinvointialuejohtajan virkaan. Valinta tarkoittaisi eroa kansanedustajan tehtävästä, mutta toisaalta huomattavasti paksumpaa tilipussia.

Kepuedustaja Markus Lohi kertoo Iltalehdelle, että hän on jättänyt hakemuksensa Lapin hyvinvointialuejohtajan tehtävään eilen tiistaina.

– Pyyntöjä hakea on tullut sekä aluevaltuutetuilta, kansalaisilta että sosiaali- ja terveydenalan ammattilaisilta eri puolilta Suomea, Lohi lausuu.

Kymppitonnin kuukausipalkoille

Hyvinvointialuejohtajan viran kelpoisuusehtoina ovat soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, hyvä johtamiskokemus ja julkishallinnon tuntemus. Kansanedustaja Lohi on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti. Eduskunnassa Lohi on sosiaali- ja terveysvaliokunnan johdossa ja hän on myös Lapin sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja.

Mikäli Lohi valitaan hyvinvointialuejohtajan virkaan, kansanedustajuus loppuisi, Lohi hakisi eroa eduskunnasta eikä olisi ehdolla enää ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Arkadianmäeltä poistuminen kuitenkaan tuskin harmittaisi, sillä tiedossa olisi muhkea palkankorotus. Arvioiden mukaan hyvinvointialuejohtajan palkkio tulee olemaan ministeritasoa eli yli 10 000 euroa kuukaudessa.

”Taisin niistä hillotolpista mainita”

Lohen pyrky hyvinvointialuejohtajan hillotolpalle voidaan nähdä asiantuntijataidon hyödyntämisenä uudessa hallintotehtävässä, mutta yhtä hyvin se voidaan myös nähdä ryntäyksenä kallispalkkaiselle hillotolpalle.

SUOMEN UUTISET