Sanna Marinin hallitus kauhoo kaksin käsin kurjuutta suomalaisille. Samaan aikaan hallitus intoilee ilmastohankkeista ja kohdistaa maailmanparannusprojekteihinsa entistä enemmän veronmaksajilta kerättyjä miljoonia.

Ulkoministeriö julkisti tänään kansainvälisen ilmastorahoitussuunnitelmansa, jonka mukaan rahoitus lähes kaksinkertaistuu edelliseen, Juha Sipilän (kesk) hallitukseen verrattuna. Kansainvälinen ilmastorahoitus viittaa rahoihin, jotka kohdennetaan kehittyvien maiden ilmastotoimiin kehitysyhteistyövaroista.

Ulkoministeriön tänään julkistaman suunnitelman mukaan vuosi 2023 on ilmastorahoituksen huippuvuosi, jolloin rahoitus noussee jopa 249 miljoonaan euroon. Tämän jälkeen kansainvälisen ilmastorahoituksen suunnitellaan jatkuvan noin 200 miljoonan euron vuositasolla vuoteen 2026 saakka.

Rahoitus jakautuu lahjamuotoiseen sekä investointi- ja lainamuotoiseen tukeen. Hallitusohjelman mukaisesti lahjamuotoisen tuen ennakoidaan jakautuvan tasaisesti hillinnän ja sopeutumisen kesken vuodesta 2022 alkaen.

Ilmastointoilu näyttäytyy irvokkaana

Pääministeri Sanna Marinin (sd) johtama hallitus on jälleen ohjaamassa jättisumman rahaa maailmanparantamiseen.

Ukrainan sodan varjossa elävälle kansalle hallituksen ilmastointoilu näyttäytyy irvokkaana, jopa haistatteluna, kun samaan aikaan veronmaksajille kauhotaan kaksin käsin kurjuutta.

Viime viikonloppuna valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) ehti jo varoitella kansaa hintojen noususta ja elintason romahtamisesta.

Saarikko painotti Helsingin Sanomien haastattelussa, että valtiolla ei ole varaa paikata veronmaksajille hintojen noususta aiheutuvaa lovea lompakkoon, joten Saarikko kehotti kansaa varautumaan siihen, että elintasosta on jouduttava tinkimään.

Hesarissa Saarikko vihjaili ovelasti, että elintason lasku olisi seurausta Venäjän Ukrainassa aloittamasta sodasta. Saarikon mukaan elintason lasku tulee iskemään kipeimmin pienituloisiin.

– Hintojen nousu on kaikkein vaikein asia pienituloisille, se on hyvä muistaa nytkin. Tämä aika on sellainen, että jostain totutusta voi joutua tinkimään. Suomen on sopeuduttava arvaamattomaan Venäjään, ja jokaisen suomalaisen on sopeuduttava sen seurauksiin, Saarikko sanoo haastattelussa.

Ruotsi tukee kansalaisiaan, Suomi ei

Saarikon puheiden perusteella suomalaisia odottava elintason lasku siis johtuisi sodasta, ikään kuin hallituksen maailman kunnianhimoisimmilla ilmastotoimilla ei olisi mitään vaikutusta elämän kurjistumiseen ja ostovoiman heikkenemiseen.

Taivaisiin kohonneet sähkön ja polttoaineiden hinnat ovat kuitenkin pitkälti seurausta hallituksen ilmastotoimista. Siinä missä esimerkiksi Ruotsin hallitus on päättänyt aloittaa kotitalouksien liikaa kallistuneiden sähkölaskujen tukemisen yli kuudella miljardilla kruunulla, Saarikon mukaan mitään tällaista ei Suomessa ole suunnitteilla.

Viime perjantaina Venäjän pommittaessa Ukrainaa ja tuhotessa maan infrastruktuuria, Suomen ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari (vihr) järjesti tiedotustilaisuuden, jossa hän kertoi hallituksen päätöksistä lisätä ilmastotoimia maataloudessa ja jatkaa liikenteen päästökaupan valmistelua. Myös kiistelty biopolttoaineiden jakeluvelvoitteen nosto toteutuu.

Karin mukaan hallitus jatkaa kansan elintasoa kurjistavia ilmastohankkeitaan normaalisti Ukrainan sodasta huolimatta.

Ei väliä kansan hyvinvoinnista

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sivaltaa hallitusta Twitterissa.

Perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtaja Miko Bergbom huomauttaa, että ilmastointoilu näyttää hallituksessa menevän kaiken edelle, jopa oman kansan hyvinvoinnin edelle.

Ihan kuin ei riittäisi, että hallitus on jo tällä kaudella työntänyt suomalaisilta veronmaksajilta kerättyjä miljardeja EU-tukipaketteihin ja kehitysapuhankkeisiin ympäri maailmaa. Ja lisää on luvassa EU:n pelätyn ilmastorahaston muodossa.

SUOMEN UUTISET