Ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari (vihr.) kertoi tänään hallituksen uusista ilmastotoimista. Ne koskevat muun muassa maataloutta, julkista rakentamista ja liikennettä. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra pitää käsittämättömänä, että hallitus ei tingi pätkääkään kalliista tavoitteistaan, vaikka Euroopassa on sota ja energianhintakriisi heikentää jo huoltovarmuutta.

– Uskomatonta mutta totta. Edes näissä epävarmoissa oloissa hallitus ei peruuta senttiäkään maailman kunnianhimoisimmista ilmastotoimista. Päinvastoin niitä ja päästövähennystavoitteita kiristetään, Riikka Purra hämmästelee.

Kaikki jää ilmastokunnianhimon taakse

Kaikki aiemmin sovitut ilmastotoimet ovat edelleen mukana hallituksen listalla, mukaan lukien kiistelty polttoaineiden jakeluvelvoitteen nosto, joka nostaisi pumppuhintoja entisestään tuntuvasti.

– Hyökkäyssota Ukrainaan ja sen moninaiset seuraukset ja epävarmuudet eivät ole saaneet hallitusta muuttamaan politiikan tärkeysjärjestystä. Turvallisuus, huoltovarmuus, ruoantuotanto ja muut elintärkeät asiat jäävät ilmastokunnianhimon taakse.

Liikenteeseen halutaan kyttäysvero

Hallitus valmistelee lisäksi edelleen kansallista liikenteen päästökauppaa.

– Liikenteeseen halutaan kyttäysvero palvelemaan keskustalaisia intressejä ja intohimoja, Purra lataa.

– Kaupan päälle hallitus antaa tulevien viikkojen aikana eduskunnalle uuden ilmastoselonteon. Eivätkö hallitus ja eduskunta oikeasti voisi keskittyä nyt vain siihen kaikkien odottamaan turvallisuuden ajankohtaisselontekoon?

SUOMEN UUTISET