Suomen hallitus on pääsemässä sopuun uusista ilmastotoimista, joista tiedotettaneen viimeistään ensi viikolla. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra varoittaa ilmastokunnianhimon riskeistä maataloudelle ja ruoantuotannolle.

Mediatietojen mukaan Suomen hallitus on pääsemässä sopuun uusista ilmastotoimista. Neuvotteluissa on ollut muun muassa jakeluvelvoitteen nosto ja maataloustoimia.

Ruoan hinta nousee rajusti

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra varoittaa Facebook-kirjoituksessaan ilmastokunnianhimon riskeistä maataloudelle ja ruoantuotannolle.

– Hallitus on päätymässä esittämään uusia ilmastotoimia. Juuri kuten syksyllä oli puhe – Ilmastopaneelin ja muiden asiantuntijoiden kehottamana. Hallituspuolueet ovat lehtitietojen mukaan löytäneet yksimielisyyden.

– Maataloudessa ja ruoantuotannossa on suuria ongelmia ja riskejä, alkaen lannoitteiden saatavuudesta ja siitä, saadaanko kevätkylvöjä edes tehtyä. Ruoan hinta nousee rajusti. Samaan aikaan Suomen hallitus esimerkiksi esittää kymmenen maatalouteen kohdistuvaa uutta ilmastotoimea. Tätä on niin kovin vaikea ymmärtää. Pitäisikö Ilmastopaneelin päättää myös Suomen turvallisuuspolitiikasta?

Onko hallitus kartalla?

Purra huomauttaa, että keskustan viime päivien käsittämättömät kannanotot ilmastokunnianhimon lisäämisestä ovat olleet vain pohjustusta tulossa oleville toimille.

– Ukrainassa on sota, jonka vaikutukset leviävät kaikkialle. Ykkösasiamme pitäisi olla oman turvallisuuden ja huoltovarmuuden varmistaminen. Ja suomalaisten pärjääminen.

– Ja nämä tekevät ilmastotoimia! Lehdessä kerrottiin, että autoilun veroja ei kuitenkaan olla nyt nostamassa. Ihanko totta! Mitä ajattelet asiasta? Onko hallitus kartalla? Purra kysyy.

SUOMEN UUTISET