VR ilmoitti tänään, että Helsingin ja Pietarin välillä kulkevan Allegro-junan liikenne keskeytetään maanantaina. Määräys liikenteen keskeyttämisestä tuli omistajaohjauksesta vastaavalta ministeriltä Tytti Tuppuraiselta (sd.). Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee hallituksen viivyttelyä asiassa ja vaatii valtiojohtoa viimeinkin heräämään Venäjän hybridivaikuttamisen uhkaan.

Ministeri Tytti Tuppuraisen mukaan liikennettä ylläpidettiin muun muassa siksi, että Venäjällä asuvat suomalaiset voisivat palata kotimaahan, mutta nyt liikenne ei enää ole tarkoituksenmukaista.

– Hallitus pohti viikkokaupalla liikenteen keskeyttämistä, vaikka sekä asiantuntijat että pääministeri Sanna Marin ovat kehottaneet varovaisuuteen venäläisten maahantulon kanssa. Valtaosa tulijoista on läpikulkumatkalla, mutta joukossa voi myös olla tiedusteluhenkilöstöä. Venäjän hybridioperaatiot voivat aluksi olla hyvinkin hienovaraisia, joten sinisilmäisyyteen ei nyt ole varaa, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen varoittaa.

Sinisilmäisen hyväuskoisuuden aika on ohi

Allegron liikenteen keskeyttämistä on vaadittu Venäjän hyökättyä Ukrainaan ja nimettyä Suomen useiden muiden maiden ohella Venäjälle vihamieliseksi maaksi. Allegro on ollut yksi harvoista julkisen liikenteen väylistä ulos Venäjältä lentoliikenteen keskeytyksen jälkeen. Nyt myös tämä reitti sulkeutuu matkustajilta.

– Suomen valtiojohto on suhtautunut Venäjän uhkaan vuodesta toiseen vähättelevästi. Venäjän johdossa meitä pidetään varmasti hyväuskoisina hölmöinä, kun olemme antaneet venäläisten toimia maassamme muun muassa kaksoiskansalaisuuden ja kiinteistökauppojen osalta ilman vastavuoroisuusvaatimusta. Nyt viimeistään hallituksen olisi aika herätä riskeihin.

– Kun naapurimaamme hyökkäsi ilman mitään syytä Ukrainan kimppuun ja on pyrkinyt hankkimaan myös Suomesta strategisia maaomistuksia, joihin on rakentanut muun muassa helikopterikenttiä, on selvää, ettei hyväuskoinen sinisilmäisyys toimi ulkopolitiikan strategiana. Hyvä hallitus, päivittäkää hybridiuhkia koskeva lainsäädäntö ajan tasalle ja ennen kaikkea, hankkikaa Suomelle ihan oikeat turvatakuut viivyttelemättä! Antikainen lataa.

Suomen Uutiset