Baijerin osavaltion sisäministeri Joachim Herrmann (csu.) vaatii, että rajatarkastukset on ulotettava eteläisen rajan lisäksi myös Saksan itä- ja länsirajoille. Baijerissa jopa kolmannes tulijoista käännytetään suoraan rajalta.

Kolme neljäsosaa kaikista Saksaan tulevista turvapaikanhakijoista tulee valvomattomien itä- ja länsirajojen yli.

– On käsittämätöntä, että Saksaan voi tulla Ranskasta, Belgiasta, Hollannista, Puolasta tai Tšekin tasavallasta kenenkään valvomatta, sanoo Herrmann Passauer Neuen Presse -lehdelle.

Muusta Saksasta poiketen Baijerissa Itävallan vastaisella rajalla on pidetty järjestelmällisiä rajatarkastuksia aina turvapaikanhakijakriisin kovimmilta hetkiltä syksystä 2015 lähtien. Viimeisen vuoden ajan Baijerin osavaltion poliisi on ollut liittotasavallan poliisin tukena rajalla.

Rajatarkastukset ovat tuottaneet tulosta: jopa kolmannes tulijoista käännytetään suoraan rajalta. Herrmannin mukaan viranomaiset ovat todenneet, että rajan yli pyrkii paljon väärennetyillä henkilöpapereilla varustettuja tulijoita.

”Ei se niin voi mennä, ettei ketään tarkasteta”

Sisäministeri Herrmann pelkää, että ensi vuonna yhä suurempi osa turvapaikanhakijoista tulee maahan valvomattomien itä- ja länsirajojen kautta.

– Ei se niin voi mennä, että joillakin rajoilla ei tarkasteta ketään, Herrmann sanoo ja vaatii, että liittovaltion ja osavaltioiden on löydettävä yhtenäinen linja Saksan sisäisen turvallisuuden suhteen.

SUOMEN UUTISET