SDP:n Oulun piiri tarvitsee työkokeilijaa. Facebookissa julkaistu hakuilmoitus vedettiin pois pian sen jälkeen, kun puolue joutui myöntämään, ettei työtehtävistä makseta palkkaa.

Oulun piirin sosialidemokraattien työnhakuilmoitus oli esillä piirin Facebook-sivulla vielä tänään aamupäivällä. Ilmoituksessa etsittiin työkokeilijaa toimistotyön, viestinnän, markkinoinnin, tapahtumasuunnittelun ja vaalityön tehtäviin.

Ilmoituksen mukaan yhteydenotot tuli osoittaa sähköpostitse piirin toiminnanjohtajalle Terhi Mustakankaalle.

Some-kommenteissa SDP kertoi toimenkuvasta lisää: ”Tarjoamme monipuolisia tehtäviä, joista henkilölle on apua tulevassa työnhaussa. Ketään tähän ei pakoteta, vaan tarjotaan halukkaalle sopivia hommia ja kokemuksen hankkimista.

”Kyllähän te kehtaatte”

Some-kommentoijia ei kuitenkaan huijattu, sillä demareilta kysyttiin, maksetaanko työkokeilijalle työehtosopimuksen mukaista palkkaa tai muuta korvausta. SDP:n vastaus oli karu:

– Kokeilu on palkaton. Sopii hyvin esim. ilman työkokemusta olevalle tai työelämästä pidempään poissaolleelle.

Kommentoijat närkästyivät välittömästi, ja SDP:n sivuille ilmestyi kommentteja, joissa puhuttiin orjatyövoimasta. Eräs kirjoittaja kuvasi demareita työväenriistopuolueeksi.

– Ettäs kehtaatte ja kyllähän te kehtaatte. Ottakaa ennemmin Tytti Tuppurainen ja Antti Rinne orjiksenne sinne keräämään kokemusta työmarkkinoilta, kirjoittaja ehdotti.

Palkaton työ ei edistä kenenkään uraa

SDP esiintyy mielellään työntekijöiden etujen puolestapuhujana. Totuus on toinen. Oulun demareiden tarjoama työ ilman palkanmaksua tuskin edistää kenenkään työuraa.

– Sosialidemokraattinen puolue ei missään tapauksessa tule hyväksymään uusia leikkauksia työttömien ihmisten muutenkin jo niukkaan toimeentuloon, puheenjohtaja Rinne (kuvassa) yritti vakuutella viime syksynä mtv3.fi-sivuston nettikolumnissaan.

SUOMEN UUTISET