Eduskunta on tänään äänestänyt perussuomalaisten esityksestä, jossa he ehdottivat, ettei laittomasti maassa olevien sosiaalihuollon kustannuksia korvata kunnille. Vain perussuomalaiset kannattivat esitystä.

– Jos kunta on niin holtiton, että se tarjoaa laittomasti – eli rikollisesti – maassa olevalle sosiaalihuollon palveluita, ei kai valtion pidä niitä maksaa? eduskuntaryhmä ihmettelee.

– Nyt fakta on kuitenkin se, että kaikki puolueet perussuomalaisia lukuun ottamatta hyväksyvät, että kunnat tarjoavat ylimääräisiä palveluita tuhansille maassa oleskeleville laittomille siirtolaisille. Meidän arvomaailmamme on erilainen.

Vastaa sadan sairaanhoitajan palkkaa

Vuoden 2018 talousarvioon oli esitetty yli viisi miljoonaa euroa kunnille laittomasti maassa olevien sosiaalipalveluihin.

– Summa on euro per suomalainen. Se ei valtiontaloudessa ole paljon, mutta voidaan verrata, että sillä palkkaisi vaikka sata sairaanhoitajaa huolehtimaan esimerkiksi vanhuksistamme.

Selvä viesti kunnille

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä pitää tätä signaalina kunnille, että palveluita voi laajentaa koskemaan laittomasti oleskelevia.

– Tämä on vaarallinen tie taloudellisesti, mutta myös turvallisuutta ajatellen, ryhmä huomauttaa.

SUOMEN UUTISET