Uutissuomalainen teetti kyselyn, jossa kysyttiin suomalaisten kantaa niin sanottujen paperittomien kiireettömän terveydenhuollon laajentamiseen koko maahan. Kolmasosa vastaajista kannatti palveluiden laajentamista, mutta lähes puolet vastusti. Loput eivät osanneet sanoa kantaansa.

Perussuomalaisten kannattajat olivat kriittisimpiä palveluiden laajentamista kohtaan.

– Käynnissä on poliitikot vastaan kansa taistelu. Kansa on oikeassa, mutta päättäjät eivät suostu kuuntelemaan, perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio toteaa.

Laittomien määrä jopa tuplaantuu

Asiantuntija-arvioiden mukaan Suomessa on jopa 10 000 henkeä laittomasti ilman oleskelulupaa. Määrän pelätään jopa kaksinkertaistuvan kevääseen mennessä.

– Ilmaisen terveydenhoidon antaminen laittomasti maassa oleville on sellaisten ihmisten houkuttelemista Suomeen, joilla ei ole tänne mitään asiaa, Tavio huomauttaa.

Hyvinvointivaltio ei kestä

Tavion mielestä hyvinvointivaltion perusajatus oli, että pääsy suomalaiseen terveydenhoitoon johtuu korkeista maksettavista veroistamme.

– Päättäjät tahtovat tarjota laittomasti maassa oleville kaiken saman minkä suomalaisille veronmaksajille. Miksi? Kiillottaakseen omaa sädekehäänsä ja kalastellakseen hyväuskoisten hölmöjen ääniä? Tavio kysyy.

”Helsingin linja ei ole enemmistön linja”

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti laajentaa sosiaali- ja terveyspalvelut paperittomille 29.11.2017 alkaneessa kokouksessaan äänin 45-39. Sen jälkeen muissakin kaupungeissa on keskusteltu asiasta.

– Helsingin valtuuston linja ei ole enemmistön linja! jyrähtää perussuomalaisten kansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Mika Raatikainen.

– Akuutti apu annetaan ja se riittää. Olemme alusta asti sanoneet, että Suomi ei voi olla maailman sosiaalitoimisto. Vihervasemmisto haluaa syleillä verovaroin Suomen konkurssiin, mutta hallitukseltakaan en ole kuullut asiasta kuin hiljaisuutta.

SUOMEN UUTISET