Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren mukaan suomalaisilla on varaa maksaa omien kansalaisten terveydenhuollosta, mutta emme voi toimia maapallon terveysasemana.

Huhtasaari vaatii veroeuroja käytettäväksi ensisijaisesti suomalaisten sosiaaliturvan ja hyvinvoinnin turvaamiseksi.

– Meillä on varaa maksaa suomalaisten terveydenhuollosta, mutta emme voi toimia maapallon terveysasemana. Suomeen ei kaivata terveysturismia, Huhtasaari sanoi sunnuntaina presidentinvaalikampanjansa avauksessa Kirjan talossa Helsingissä.

Presidenttiehdokas lähetti näin tylyt terveiset Helsingin kaupunginvaltuustolle, joka päätti aiemmin tällä viikolla laajentaa – kaupungin veronmaksajien kustannuksella – Suomessa laittomasti olevien henkilöiden sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuutta.

Hyvinvointimme rakentajia ei pidä rangaista

Huhtasaaren mielestä kaikkien päättäjien tulisi ymmärtää asettaa oma kansa etusijalle.

– Maailma olisi paljon parempi paikka, jos kaikki tekisivät niin. On täysin edesvastuutonta, että nyt eläkkeellä olevien hyvinvointimme rakentajien lääkekorvauksista leikataan, jotta Kela, valtio ja kunnat pystyvät maksamaan laittomasti maassamme olijoiden terveydenhuollon ja muun ylläpidon kustannukset.

– Nämä ovat niitä arvokysymyksiä, joissa presidentin on ärähdettävä eduskunnalle ja maan päättäjille. Hyvinvointimme rakentajia ei voi rangaista näin satavuotiaassa Suomessa. Vastaan tuleva eläkeläinen on lähimmäinen. Pidetään heistä huolta, presidenttiehdokas sanoi.

SUOMEN UUTISET