Länsimetron liityntäliikenteen käynnistyminen on näkynyt viime päivinä ikävällä tavalla monien espoolaisten arjessa.

Monilla julkisen liikenteen käyttäjillä matka-ajat ovat liityntäliikenteen myötä pidentyneet. Metroliikenne oli eilen täysin sekaisin laitevian takia, eikä metron kapasiteetti ylipäätään ole riittänyt kuljettamaan tarvittavaa ihmismäärää.

Myös metroa innokaasti ajaneiden puolueiden edustajat ovat heränneet nostamaan esiin näitä epäkohtia. On vaadittu muun muassa suoraan Helsingin keskustaan menevien bussilinjojen säilyttämistä ja kyseenalaistettu se, että koko Etelä-Espoon liikenne on nyt vioille haavoittuvaisen raideliikenteen varassa, mikä voi ongelmien sattuessa sekoittaa koko liikenteen.

Budjetti paukkui, aikataulu petti

Espoon Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Simo Grönroos muistuttaa, että perussuomalaiset ovat johdonmukaisesti vastustaneet Länsimetroa alusta asti.

– Metron budjetti kasvoi kohtuuttoman suureksi ja valmistuminen venyi vuosilla, kuten ennustimme. Sekä matka-aikojen pidentyminen liityntäliikenteen myötä että raideliikenteen haavoittuvaisuus vikojen sattuessa, ovat myös olleet hyvin tiedossa jo pitkään.

Kuntalaisten liikkuminen turvattava

Espoo uskoi parantavansa ihmisten liikkumista investoimalla metroon.

– Vaadimme selvitystä ja selkeää suunnitelmaa, millä metroliikenteen käynnistymisestä aiheutunut liikennekaaos saadaan sille tasolle, mitä kuntalaiselle luvattu. Tilanne on saatava järjestykseen ja kuntalaisten liikkuminen turvattava. Koko metro on ollut farssi ja nyt näyttää myös sille, että tämä farssi ei saa onnellista loppua. Tämä alkaa olla jo draaman puolella, valtuustoryhmän 3. varapuheenjohtaja Arja Juvonen sanoo.

Espoon Perussuomalaiset vaatii, että Espoon kaupunki ja HSL keskittyvät nyt Espoon sisäisen liikenteen kehittämiseen sekä varmistamaan kohtuulliset matka-ajat koko Espoosta Helsingin keskustaan.

SUOMEN UUTISET