Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen mielestä Suomi alkaa olla miehitetty maa, koska maahanmuuttajien määrä on paisunut liian suureksi.

– Turvapaikanhakijoista 85 prosenttia on miehiä ja he toimivat, niin kuin miehitetyssä maassa tapahtuu. Rikoksia tehdään ja niiden määrä vain lisääntyy. Vaikka valtamedia hyssyttelee tosiasioita, niin esimerkiksi poliisista on otettu minuun nimettömänä yhteyttä ja kysytty, että miksi asioista ei kerrota kuten ne ovat, Hakkarainen kertoo.

”Ukot huutelevat tyttölasten perään”

Hakkarainen puhui Jyväskylässä lauantaina järjestetyssä maahanmuuton vastaisessa mielenosoituksessa. Hän sanoi, että puolueen täytyy toimia yhteistyössä hallituksessa, mutta se ei tarkoita vaikenemista maahanmuuton ongelmista.

– Monet ihmiset ovat olleet minuun yhteydessä. Vanhemmat eivät uskalla päästää lapsiaan yksin kouluun vaan vievät heidät sinne autolla. Lapset pelkäävät ja vanhemmat joutuvat suojelemaan heitä, koska vieraat ukot huutelevat ja viheltelevät tyttölasten perään. Tätä ei saisi joidenkin mielestä sanoa ääneen, mutta minun suuta ei tukita, Hakkarainen jyrähtää.

”Maaliskuussa aletaan leikkaamaan
turvapaikanhakijoiden etuisuuksia”

Turvapaikkapolitiikan muuttamista vaikeuttaa Hakkaraisen mukaan aikaisemmin tehdyt virheet.

– Edelliset hallitukset ovat saattaneet meidät tähän kestämättömään tilanteeseen. Perussuomalaiset eivät ottaisi turvapaikanhakijoita, mutta kätemme ovat sidotut aikaisemmin tehtyjen sopimusten takia. Meillä on kreikkalainen laskutikku takataskussa, jos maahanmuuttoa pidetään rikkautena.

Hakkarainen muistuttaa, että sopimuksista huolimatta perussuomalaiset ja hallitus tekevät koko ajan työtä maahanmuuton kuriin saamiseksi.

– Teemme mitä pystymme, mutta asioita ei muuteta hetkessä. Esimerkiksi ensi maaliskuussa aletaan leikkaamaan turvapaikanhakijoiden etuisuuksia, joten eiköhän se hillitse osaltaan turvapaikkaturismia, Hakkarainen uskoo.

Hakkarainen varoittaa Natosta

Suuri muutos maahanmuuton kehityksen kääntämisessä takaisin oikeaan uomaan, edellyttäisi Hakkaraisen mielestä irtautumista EU:sta.

– Silloin päätösvalta olisi jälleen meillä. Voisimme tehdä rajatarkastuksia tarpeen mukaan ja pakolaisvirta loppuisi siihen, Hakkarainen toteaa.

EU:sta irtautuminen olisi Hakkaraisen mukaan kallis ratkaisu, mutta ei kuitenkaan niin kallis kuin hallitsemattomasta maahanmuutosta koituva lasku. Nato-jäsenyydestä haaveileville Hakkarainen haluaa laittaa jäitä hattuun.

– Jos menemme Natoon, niin Venäjä suuttuu ja aukaisee rajat. Silloin sieltä tulee miljoona afgaanipakolaista meidän elätettäväksi. Mitä sitten tehdään, jos olemme jo nyt vaikeuksissa maahanmuuton takia? Hakkarainen kysyy.

Mielenosoitus veti väkeä

Jyväskylän mielenosoitukseen osallistui toistasataa ihmistä, jotka vastustavat Suomen hallitsematonta maahanmuuttopolitiikkaa. Jyväskyläläiset Paula Holappa ja Pirkko Rastas osallistuivat rauhallisesti sujuneeseen tapahtumaan.

– Rajat pitää saada kiinni, koska meille tulee liikaa turvapaikanhakijoita. Turvapaikkaturismille pitää panna piste ja poistaa maahamme väärin perustein tulleet, Holappa vaatii.

– Suomalaiset voivat itse huonosti. Meillä on paljon työttömyyttä. Omista kansalaisista täytyy huolehtia ennen kuin maahanmuuttajista, Rastas huomauttaa.

Maahanmuutto hallitsematonta

Jyväskyläläiset Pauliina Siltala ja Tuomo Mäkinen jakoivat mielenosoittajille hernekeittoa perussuomalaisten soppatykistä.

– Maahanmuutto on erittäin hallitsematonta. Lisää väkeä tulee koko ajan ja sen takia joudutaan kiristämään suomalaisten oloja ja se menee jo riiston puolelle, Siltala arvostelee.

– Hernekeittoa on jaettu runsaat sata annosta, joten maahanmuuton vastustajia on paljon liikkeellä. Meidän sanoma on selvä eli rajat täytyy laittaa kiinni, Mäkinen sanoo.

MIKA RINNE