Ylen tuoreen turvallisuuspoliittisen kyselyn mukaan sosiaalidemokraatit, vasemmistoliitto, vihreät ja perussuomalaiset ovat valmiita vähentämään Suomeen hankittavien hävittäjien määrää. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sai omasta vastauksestaan kyselyyn tuttua räksytystä poliittisilta vastustajilta, mutta myös vilpittömiä täsmennyspyyntöjä omilta. Halla-aho tarkensi kantaansa Facebookissa.

Halla-aho toteaa, että hänen tapansa vastata aina siihen, mitä kysytään, ja taipumus ajatella liikaa istuvat huonosti keskustelukulttuuriin, jossa monimutkaisiin kysymyksiin vaaditaan yksinkertaisia vastauksia, jossa analyysin sijaan halutaan julistuksia, ja jossa kaikki pyritään tulkitsemaan pahimman kautta.

– Minä tai perussuomalaiset emme ole esittäneet, että uusia hävittäjiä hankittaisiin vähemmän kuin 64. Eduskuntapuolueilla on vasemmistoliittoa lukuunottamatta yksimielisyys siitä, että a) nykyinen hävittäjäkalusto korvataan, ja että b) uuden kaluston hintahaarukka on 7-10 miljardia euroa. Tähän perussuomalaiset ovat sitoutuneet.

Halla-ahon mukaan tuleva hallitus ja eduskunta joutuvat tekemään päätöksen hävittäjien määrästä ja niihin käytettävästä rahasta tarjousten perusteella. Hintalappu ei ole tiedossa sen enempää kuin tuleva hallituskokoonpanokaan.

– Kyselyn vastauksissa korostin myös sitä, että kun puolustukseen käytettävät määrärahat ovat erittäin rajalliset, on haettava suurinta mahdollista kustannustehokkuutta.

Halla-ahon mukaan perussuomalaiset on ollut ja on edelleen Suomen maanpuolustusmyönteisin puolue.

– Ne olivat aivan muut puolueet, jotka päättivät esimerkiksi maamiinojen hävittämisestä ja sodanajan reservin leikkaamisesta. Varsinkin kokoomus näyttää kärsivän muistinmenetyksestä.

Putinista käyttäminen sisäpoliittisena lyömäaseena myrkyttää läntistä ilmapiiriä

Toinen Ylen kyselyssä esiintullut mielenkiintoinen aihe on Halla-ahon mielestä Venäjän pyrkimys vaikuttaa Suomen vaaleihin.

– Itselläni ei valitettavasti ole pääsyä Kremlin strategiahuoneeseen, mutta keskustelu on ajautunut omituiseen noidankehään: Jokainen, joka kyseenalaistaa itsetuhoisen maahanmuuttopolitiikan tai Brysselin kasvavan kuristusotteen jäsenmaista, on Putinin asialla. Ja jokainen, joka kiistää Putinin agenttien läsnäolon jokaisen kiven alla ja jokaisen kulman takana, on Putinin agentti.

Putinin käyttäminen sisä- ja turvallisuuspoliittisena lyömäaseena myrkyttää vaarallisella tavalla Suomen ja muiden länsimaiden yhteiskunnallista ilmapiiriä, Halla-aho väittää.

Halla-aho kehottaa lukemaan mediasta muutakin kuin otsikot.

– Keskustalle ja kokoomukselle sopii mitä mainioimmin, että vaalien alla jankutetaan perussuomalaisten sitoutumisesta 64 hävittäjän hankintaan kuin esimerkiksi maahanmuuton hallinnasta tai suuruudenhulluista ilmastotavoitteista.

Suomen Uutiset