Perussuomalaisten väistyvä puheenjohtaja Jussi Halla-aho katsoo, että nykyisen kulttuurivallankumouksen heijastumia ovat tänä päivänä esimerkiksi Elokapina, Black Lives Matter -liike, sukupuoliaktivismi sekä intersektionaalinen feminismi. – Niiden vihollisia ovat yksilö ja yksilönvapaudet, tieteellinen objektiivisuus sekä ihmisten välinen mahdollisuuksien tasa-arvo, Halla-aho sanoo.

Perussuomalaisten puheenjohtajan tehtävästä ensi kuussa luopuva Jussi Halla-aho katsoo, että nykyisessä kulttuurivallankumouksessa ei ole kahta ääripäätä vaan ainoastaan yksi. Halla-aho puhui maanantaina SuomiAreenan Politiikan puheet kesäillassa -ohjelmassa MTV:llä.

Halla-aho nosti esille, että kulttuurivallankumouksille tyypillistä on yhteiskunnan instituutioiden valtaaminen ja valjastaminen omiin käyttötarkoituksiin.

Kulttuurisotiin kuuluu esimerkiksi ihmisten mustavalkoinen jakaminen hyviin ja pahoihin, menneisyyden sensurointi, muistomerkkien tuhoaminen, historian uudelleenkirjoittaminen sekä hysteerinen harhaoppisten metsästys.

– Tilalle tarjotaan taikauskoa, kuten oppia siitä, että ihminen voi itse määritellä sukupuolensa sen mukaan miltä tuntuu tai uhripisteisiin perustuvaa kastijärjestelmää, jossa synnynnäiset ominaisuudet kuten sukupuoli tai ihonväri määrittelevät sen, kuka saa sanoa, mitä ja kenelle.

– Me emme halua sellaista intersektionaaliseen feministiseen ajatteluun perustuvaa kastijärjestelmää, jossa ihmisen oikeus sanoa tai tehdä on kiinni siitä, millaisiin uhrikategorioihin hän kuuluu, Halla-aho sanoi.

Cancel-kulttuuri nostaa rumaa päätään

Halla-aho esitti, että suurin osa ihmisistä kokee kulttuurivallankumouksen ilmiöt sairaaksi.

– Sitä se onkin. Pieni, äänekäs ja aggressiivinen kulttuurivallankumouksen etujoukko on kuitenkin tehokkaasti pelotellut muut hiljaisiksi tai oman agendansa äänitorveksi. Ihmiset ja yritykset eivät halua joutua maalitus- ja boikottikampanjoiden kohteeksi.

Halla-aho nosti samalla esille nykypäivän keskusteluilmapiiriä myrkyttävän cancel-kulttuurin. Cancel-kulttuuri viittaa ilmiöön, jossa tavoitteena on rankaista ”vääriä” mielipiteitä esittävää ihmistä internetissä eri tavoilla, esimerkiksi painostamalla työnantajaa, jotta canceloinnin kohteeksi otettu henkilö menettäisi työpaikkansa.

– Poliittisten vastustajien fyysinen tuhoaminen ei enää nykyään ole muotia. Sen tilalle on kuitenkin tullut ihmisten sosiaalinen ja taloudellinen tuhoaminen eli cancel-kulttuuri.

Kulttuurivallankumous muokkaa kieltä ja käsitteitä

Kulttuurivallankumoukseen kuuluu myös käsitteiden uudelleenmäärittely ja kielen muokkaaminen.

– Vasemmiston koko käsitteistö, ongelmanasettelu ja terminologia on kopioitu sellaisenaan ja kömpelösti suomennettuna amerikkalaiselta ja brittiläiseltä vasemmistolta. Nykyään puhutaan mies- ja naisoletetuista, turvallisesta tilasta, vihapuheesta, haavoittuvista ihmisryhmistä, rodullistetuista ihmisistä, dekolonisaatiosta, toksisesta valkoisuudesta ja valkoisesta etuoikeudesta.

– Englantilaisilla ehkä onkin syytä pohtia itsekriittisesti siirtomaa-aikaa ja amerikkalaisilla mustien kokemia historiallisia vääryyksiä, mutta onko todella meillä jotain anteeksipyydettävää keneltäkään, me olemme entinen siirtomaa. Tekeekö ihonvärimme meistä syyllisiä muiden samanväristen tekemiin rikoksiin? Halla-aho kysyi.

Väärien mielipiteiden esittämisestä rangaistaan

Halla-aho totesi, että jos vasemmistolaisilta kysytään, joka puolella on nykyään natseja, vihapuhetta ja taantumusta.

– Näköharha johtuu siitä, että sallittujen ajatusten putki on koko ajan kapeampi ja kaikki mikä jää ulkopuolelle on vihapuhetta. Meillä on niin tehokkaasti ja voimakkaasti sanktioitu vääränlaisten mielipiteiden esittäminen monista tämän päivän kuumista teemoista, että monelle voi tulla olo, että hän on ajatuksineen yksin, jos kokee ettei pysty jakamaan ympärillä havaittavissa olevaa ajattelua ja ”koohotusta”.

– Näennäinen mukautuminen päivän trendeihin tuskin kuitenkaan kertoo koko totuutta siitä, mitä ihmiset omissa oloissaan ajattelevat näistä ilmiöistä.

Katso video MTV3:n sivuilta >

SUOMEN UUTISET