Kiina on poistanut yhden maan suosituimmista ja rikkaimmista naisnäyttelijöistä netistä. Hänen tähdittämänsä elokuvat on poistettu kiinalaisista videopalveluista ja hänen nimensä on pyyhitty pois elokuvien näyttelijälistoilta. Epäsuosioon joutumisen tarkka syy ei ole tiedossa.

Miljardööri Zhao Wei on yksi Kiinan suosituimmista naisnäyttelijöistä. Hänellä on miljoonia faneja ja valtava omaisuus. Nyt hän on kuitenkin joutunut pahemman kerran Kiinan hallinnon epäsuosioon ja tullut pyyhityksi pois historian lehdiltä ja netistä, kertoo australialainen uutistoimisto.

Kiinan valtion omistama englanninkielinen Global Times -verkkolehti vahvistaa, että Zhao Wein nimi on poistettu näyttelijälistoilta ja monet sellaiset elokuvat ja TV-sarjat, joissa hän on esiintynyt on poistettu kokonaan kiinalaisilta videoalustoilta. On kuin koko ihmistä ei olisi ikinä ollutkaan.

Katsottiin toimineen epäisänmaallisesti

Zhao Wei loi kuuluisuutensa My Fair Princess -sarjassa, josta tuli yksi Kiinan suosituimmista TV-sarjoista. Nyt koko sarjaa ei enää löydy kiinalaisista videopalveluista.

Kiinan valtion lehti ei kerro tarkempaa syytä Zhao Wein poistamiselle, mutta luettelee joukon ”skandaaleja” ja talousepäselvyyksiä, joihin näyttelijättären arvellaan sekaantuneen.

Australialaislehden mukaan Zhao Wein katsottiin toimineen ”epäisänmaallisesti”, kun hän yritti vuonna 2016 palkata taiwanilaisen näyttelijän ohjaamansa elokuvan päärooliin. Hallitus kielsi taiwanilaisen palkkaamisen.

Olinpaikka ei ole tiedossa

Zhao Wei ei ole ainoa rikas kiinalainen, joka on viime aikoina joutunut hallituksen epäsuosioon. Alibaba-verkkokaupan perustanut miljardööri Jack Ma oli äskettäin pitkään poissa julkisuudesta ja hänen pelättiin jo kadonneen kokonaan maan pinnalta.

”Canceloidun” näyttelijättären tämän hetkinen olinpaikka ei ole tiedossa, mutta hänen toivotaan päässeen pakoon Kiinasta ja lentäneen omistamalleen viinitilalle Ranskaan.

SUOMEN UUTISET