Varoitteluun ydinaseen uhkasta ei puhemies Jussi Halla-ahon mukaan ole nyt syytä. Halla-aho kommentoi presidentti Sauli Niinistön ydinasepuheita Verkkouutisten Sanna Ukkola Show’ssa.

– Se viesti, jonka tällaiset lausunnot lähettävät ennen kaikkea itään, on hieman ongelmallinen. Venäjä haluaa, että me uskomme, että presidentti Putin saattaisi olla riittävän hullu käyttämään ydinaseita. Venäjä haluaa, että me pelkäämme tätä ja se saa meidät varomaan tilanteen eskaloitumista auttamalla Ukrainaa ja esimerkiksi toteuttamalla erilaisia rankaisutoimenpiteitä Venäjää vastaan, Halla-aho sanoo.

Presidentti Sauli Niinistö on varoittanut ydinaseista kaksi kertaa viime aikoina, mitä on julkisuudessa ihmetelty.

Puhemies Halla-aho pitää selvänä, että Venäjä ei käytä ydinasetta.

– Venäläisillä ei ole pienintäkään aikomusta käyttää ydinasetta, he tietävät, mitä siitä seuraisi. Ydinaseita ei voi käyttää: niistä ei olisi mitään hyötyä taistelukentällä. Sen sijaan riskit tilanteen eskaloitumisesta ovat valtavat. Kaikissa tapauksissa Venäjä olisi suurin häviäjä, Halla-aho sanoo.

– Tästä voidaan päätellä, että Venäjä ei tule käyttämään ydinaseita ja sillä asialla spekuloiminen on aivan turhaa ja se herättää pelkoja.

Halla-aho huomauttaa, että jos länsimaissa spekuloidaan ydinaseiden vaaroilla, venäläisissä herää taas toivo, että ehkä pelottelu toimii ja sitä kannattaa jatkaa.

Ukkola kysyy Halla-aholta, tekikö presidentti hänen mielestään virheen.

– Jos muotoilisin asian niin, että jos itse olisin tasavallan presidentti tässä tilanteessa, en harjoittaisi tuota spekulaatiota, Halla-aho vastaa.

SUOMEN UUTISET