Puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi vappupuheessaan perussuomalaisten kynnyskysymyksiä hallitukseen osallistumiselle.

– Suomalaisten hyvinvointi ja palvelut perustuvat siihen, että yrityksillä on mahdollisuus toimia ja työllistää suomalaisia. Kun yritykset menestyvät, ne voivat maksaa veroja. Kun ihmisillä on töitä, hekin maksavat veroja. Ja mikä parasta, kun on työtä, ja kun työstä maksetaan palkkaa, ihmiset eivät tarvitse sosiaaliturvaa, joka rahoitetaan verorahoilla. Yritysten ja teollisuuden toimintaa ei saa sabotoida suuruudenhulluilla ilmastotavoitteilla. Pk-yritysten toimintaa ei saa vaikeuttaa byrokratialla ja himoverotuksella, Halla-aho painotti.

– Toinen kynnyskysymyksemme on se, että tavallisten ihmisten arkipäivän kustannuksia on pienennettävä. Tähän tietysti vaikutetaan monilla eri keinoilla. Asuminen maksaa etenkin pääkaupunkiseudulla liikaa. Liikkuminen maksaa liikaa, sähkö maksaa liikaa. On puututtava niihin syihin, joiden vuoksi kaikki maksaa liikaa.

– Kolmas kynnyskysymyksemme liittyy maahanmuuttoon. Tulevan hallituksen pitää edeltäjistään poiketen päästä sen henkisen kynnyksen yli, että elintasosiirtolaisuuden vahingollisuus tunnustetaan. Sen jälkeen on ryhdyttävä määrätietoisiin toimiin, joilla haitallista maahanmuuttoa torjutaan. Huono maahanmuutto ei ole luonnonvoima. Se johtuu vääristä poliittisista ratkaisuista, ja siihen voidaan vaikuttaa oikeilla poliittisilla ratkaisuilla.

Koko puhe täällä.

SUOMEN UUTISET