Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Raimo Vistbacka toivoi Ilta-Sanomien haastattelussa Uuden vaihtoehdon paluuta perussuomalaisten yhteyteen. Puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan asia ei ole hänen tai perussuomalaisten päätettävissä.

Vistbackan mukaan perussuomalaisilla ei ole mitään mahdollisuutta nousta Suomen suurimmaksi puolueeksi, ja yhtä vähän hän kertoo uskovansa Uuden vaihtoehdon mahdollisuuksiin menestyä ilman perussuomalaisia.

– Olen yrittänyt koko ajan pohtia ja keskustella eri tahojen kanssa, olisiko mahdollista saada aikaan jonkinlaista kompromissia, lihavaa tai laihaa, Vistbacka sanoi IS:lle.

– Toivon, että nämä tahot löytäisivät jollakin tavalla toisensa ja ryhmittyvät palaisivat yhteen.

Yle Radio ykkösen Ykkösaamussa vieraillut puheenjohtaja Halla-aho ei uskonut minkäänlaiseen sopuun perussuomalaisten ja Uuden vaihtoehdon välillä.

– Se ei ole minun käsissäni eikä perussuomalaisten käsissä, Halla-aho sanoi.

Halla-ahon mukaan eduskuntaryhmästä lähteneet ihmiset ovat tervetulleita keskustelemaan, jos haluavat harkita uudelleen, mutta yhteydenottoja ei ole kuulunut. Puheenjohtajan mukaan palaajien pitäisi muuttaa mieltään siitä, millaiseksi puolue on muuttunut puoluekokouksen jälkeen.

– Jos yksittäiset kansanedustajat haluavat keskustella mahdollisesta paluustaan, niin kuuntelemme mitä sanottavaa heillä on.

Tämä olisi epätodennäköistä, koska loikkareilla oli voimakas halu pitää kiinni ministerintehtävistä ja muista hillotolpista, Halla-aho arvioi.

– En usko että toisella ryhmällä on mitään poliittista tulevaisuutta, koska sen ainoa agenda on pitää eräät ihmiset kiinni viroissaan.

Perussuomalaisten perustajan Raimo Vistbackan erottamista käsitellään tänään puoluehallituksen kokouksessa. Halla-aho on lähettänyt Vistbackalle selvityspyynnön koskien puheita, joiden mukaan puolueen tukisäätiö voisi rahoittaa puolueen kilpailijaa Uutta vaihtoehtoa. Vistbacka on tukisäätiön puheenjohtaja.

Vistbacka on väittänyt median vääristelleen tätä lausuntoa, joka viittaisi siihen, että Vistbacka ei olisi enää lojaali Halla-ahon perussuomalaisille vaan jatkaisi soinilaisten tukemista. Vistbacka ei kuitenkaan ole vastannut selvityspyyntöön.

Suomen Uutiset