Kansanedustaja Reijo Tossavainen syyttää eduskunnan puhemies Eero Heinäluomaa politikoinnista. Tossavaisen mukaan Heinäluoma esti keskustelun venäläisten maakaupoista. Perussuomalaisten Kimmo Kivelä kysyi Eduskunnan kyselytunnin yhteydessä venäläisten kiinteistökaupoista, mutta Heinäluoma kuitenkin torppasi kysymyksen kokonaan vedoten siihen, että oikeusministeri ei ollut paikalla.

– Mielestäni puhemies toimi tavalla, jota ei voida hyväksyä. Kyllä hän varmaan ymmärsi, että paikalla ollut varapääministeri Antti Rinne olisi voinut vastata ensimmäiseen kysymykseen. Hän varmasti tiesi, että totuttuun tapaan jatkokysymykset ovat sellaisia, että niihin vastaavat eri ministerit, Tossavainen kertoo.

Tossavainen muistuttaa, että puhemies Heinäluoma saa kysymykset tietoonsa ennen täysistunnon alkua:

– Jos hän olisi toiminut korrektisti, hän olisi voinut ilmoittaa perussuomalaisten eduskuntaryhmälle, että hän ei hyväksy kysymystä. Sen jälkeen olisi voitu kysyä jostakin muusta aiheesta. Toiminta oli niin selvää politikointia, että sitä ei pitäisi tapahtua puhemiehen korokkeella istuttaessa. Jos Heinäluoma haluaa arvostella ja syrjiä perussuomalaisia, niin oikea paikka sellaiseen on esimerkiksi Hakaniemen tori.

Lähestyvät eduskuntavaalit saattavat selittää Heinäluoman toimintaa.

– Eduskuntavaalit lähestyvät, ja se on helposti aistittavissa täällä eduskunnassakin. Erityisen hermona ovat demarit, sillä kaiken kohelluksen jälkeen gallupit näyttävät historiallisen alhaisia lukuja. Saman hermoilun piikkiin lienee laitettavissa puhemies Heinäluoman eilinen kyselytunnin toiminta, Tossavainen summaa.

PS VERKKOTOIMITUS