Helsingin Sanomien gallupin mukaan perussuomalaiset on 21,6 prosentin kannatuksellaan vahvistanut asemansa Suomen suosituimpana puolueena. Pääministeripuolue SDP:n kannatus romahti 0,8 prosenttiyksikköä kokonaiskannatuksen ollessa enää 19,7 prosenttia.


Perussuomalaisten johdonmukainen ja suomalaisten etua korostava politiikka puhuttelee kansaa. Tämä käy selväksi tuoreesta HS-gallupista, jossa perussuomalaiset vahvisti asemiaan kokonaiskannatuksen noustessa jo 21,6 prosenttiin.

Pääministeripuolue SDP on jäänyt kannatuksessa kauas perussuomalaisten taakse, sillä SDP:n kokonaiskannatus on nyt 19,7 prosenttia. Puolueen kannatus on sulanut edelliseen kannatusmittaukseen nähden jopa 0,8 prosenttiyksikköä. SDP onkin menettänyt kannatustaan eniten kaikista puolueista.

Kokoomus jäänyt kauas taakse

Perussuomalaiset on jo pitkään ollut johtava oppositiopuolue. HS-gallup osoittaa, että johtava asema on vakiintunut, sillä kokoomus on jäänyt kauas perussuomalaisten taakse. Kokoomuksen kannatus on nyt 16,2 prosenttia.

Hallituspuolueista keskustan kannatus on laskenut 11,4 prosenttiin. Vihreiden kannatus puolestaan on tasan 10 prosenttia. Näin ollen perussuomalaisten kannatus on jo suurempaa kuin keskustan ja vihreiden kannatus yhteensä.

SUOMEN UUTISET