Europarlamentin täysistunnossa Strasbourgissa käsiteltiin Euroopan parlamentin jäsenten valitsemista yleisillä, välittömillä vaaleilla, jotka sisältävät mm. yhteiseurooppalaiset vaalilistat.

– Euroopan unionin taloudellinen ja poliittinen eliitti haluaa keskittää vallan ylikansalliselle tasolle ja tuhota Euroopan kansallisvaltiot sekä kansat identiteetteineen ja kulttuureineen. Yksi askel tähän tavoitteeseen on eurooppalainen vaalilaki, totesi perussuomalaisten europarlamentaarikko Laura Huhtasaari puheenvuorossaan ja jatkoi:

– Olen häkeltynyt, että EU-eliitille ei riitä enää Euroopan parlamentin vaalit, jotka kokoelma kansallisia vaaleja. Nyt ollaan ajamassa EU:n laajuinen vaalipiiri. Sekä halutaan perustaa Euroopan vaaliviranomainen.

EU:sta ollaan tekemässä yhtenäistä valtiota

Huhtasaari varoitti, että EU:n suunta ei ole enää vain EU-liittovaltio vaan Euroopan yhtenäisvaltio.

– EU haluaa mennä pidemmälle kuin mitä Amerikan Yhdysvallat on tänä päivänä. Texasille ei tulisi kysymykseenkään, että kalifornialainen voisi äänestää texasilaisista ehdokkaista. Aion tehdä kaikkeni, että saksalainen ei pääsisi valitsemaan suomalaisia poliitikkoja.

– Rakentavampi tapa koordinoida eurovaaleja olisi keskittyä teknisten yksityiskohtien, kuten vaalipäivän ja määräaikojen harmonisointiin. Kaikessa muussa jäsenvaltioille tulisi tarjota esimerkkejä parhaista käytännöistä, jotka jäsenvaltiot niin halutessaan voisivat ottaa käyttöön, Huhtasaari sanoi.

SUOMEN UUTISET