

PS ARKISTO
Leena Meri: Uutta EU:n taloudellista tukipakettia suunnitellaan jo kovaa vauhtia – ”Tulonsiirtounioni aiheuttaa kohtuuttoman suuren laskun suomalaiselle veronmaksajalle”
Suomen Uutiset julkaisee perussuomalaisten 1. varapuheenjohtajan, kansanedustaja Leena Meren vappupuheen kokonaisuudessaan.
Mukava, että voidaan pitää vappujuhlat näin toritapahtuman merkeissä ja tavata ihmisiä viimeisten vuosien jälkeen. Tämän vapun puheenaihe on turvallisuus ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan, joka järkytti Suomea ja Eurooppaa. Suomalaisten halu auttaa ukrainalaisia on ennennäkemätöntä. Näin meidän tuleekin toimia, kun eurooppalaiseen maahan hyökätään brutaalilla tavalla.
Ensin korona ja nyt Venäjän sota ovat sekoittaneet elämää. Vaikeina aikoina eduskunnan ja hallituksen ensisijainen tehtävä on huolehtia Suomesta ja suomalaisista. Tätä ei kuitenkaan ole tehty, vaan hallituspuolueet tekevät edelleen politiikkaa oman ideologiansa edistämiseksi.
Esimerkiksi hallituksen toimet ihmisten arjen kulujen laskemiseksi (kohonneet polttoainekulut, sähkön ja ruuan hinta) ovat hyvin vaatimattomia. Miksi Suomi ei voi toimia kuten Ruotsi ja Saksa ja laskea polttoaineen hintaa verotusta madaltamalla? Se laskisi niin kuluttajien kuin yritysten kuluja ja näin myös kulujen siirtymistä muihin hintoihin. Hallituksen vastaus on, että tuetteko Venäjän sotakassaa, kun tällaista vaaditte.
Ei tietenkään, eikä siitä ole edes kyse. Öljyä saa muualtakin kuin Venäjältä, emmekä me nyt vaan voi lopettaa autolla ajamista, talon lämmittämistä, tavaroiden kuljettamista tai syömistä tässäkään tilanteessa.
Perussuomalaiset haluaa hallitukselta suhteellisuudentajua ja sitä, että menot laitetaan etusijajärjestykseen. On paljon toissijaisia menoja ja hallituksen turhia esityksiä, joista voitaisiin leikata ja laittaa rahat suomalaisten hyvinvointiin ja ostovoimaan. Kehitysapuun annetaan yli miljardi vuodessa, josta tutkimusten mukaan valuu leijonanosa veroparatiiseihin ja korruptioon. Haittamaahanmuuttoa edistetään ja laittomasti maassa oleville tarjotaan uusia väyliä Suomeen jäämiseksi. Tuoreimpana esimerkkinä heille on annettu opiskeluoikeus. Se, että hallitus ei näistä tingi, on arvovalinta, jonka maksajana toimivat suomalaiset. Erityisesti kriisien aikana, kun taloudelliset näkymät ovat huomattavan sumuiset, tulee ajatella suomalaisten etua jokaisessa tehdyssä päätöksessä.
Maataloustuottajat varmistavat, että meillä on jatkossakin ruokaa pöydässä. Tuottajat ovat poikkeuksellisen tiukoilla, tiloja suljetaan kiihtyvällä tahdilla. Tähänkään ei ole kunnolla reagoitu, iso osa hallituksen 300 miljoonan tukitoimista kohdistuu biotalouden ja uusiutuvan energian investointien tukemiseen – missä ei sinänsä ole mitään väärää – mutta se ei auta tuottajaa tässä hetkessä. Perussuomalaiset ymmärtää tilanteen vakavuuden, ja siksi taloudellista tukea olisi pitänyt antaa heti eikä sitten joskus kesällä.
Tämän päivän isot kysymykset – suomalaisten toimeentulon varmistaminen ja huoltovarmuuden turvaaminen – on siis jätetty liian vähälle huomiolle. Perussuomalaisten vaatimuksesta sentään joitakin helpotuksia on toteutettu, kuten biopolttoaineiden jakeluvelvoitteen laskeminen, mutta turhista menoeristä luopuminen tuntuu olevan nykyhallitukselle mahdotonta.
EU on ollut yhdessä rintamassa asettamassa Venäjälle pakotteita painostaakseen sen lopettamaan hyökkäyksen.
Hyvä niin, mutta samaan aikaan pitää muistaa, että EU:sta tulee jatkuvasti esityksiä, jotka vaikuttavat Suomen itsenäiseen päätöksentekoon ja rahan käyttöön. Me emme saa tässäkään tilanteessa antaa periksi ja tuoda huonoa lainsäädäntöä tai järjenvastaisia velvoitteita Suomeen. On koko ajan syytä muistaa, että EU haluaa laajentaa omaa valtaansa ja supistaa suvereenien valtioiden oikeutta päättää omista asioistaan. EU:ssa on valloillaan vahva halu liittovaltioon.
Uutta EU:n taloudellista tukipakettia suunnitellaan jo kovaa vauhtia. Kaikki ovat viime aikoina varmaankin lukeneet, miten edelliset Suomen antamat miljardit ovat päätyneet muun muassa Italiassa hyötykäyttöön. Yksittäiset kotitaloudet Italiassa saavat sadan tuhannen euron remontteja ilmaiseksi EU:n elpymispaketista saaduilla varoilla. Sitä ”kertaluonteiseksi” sanottua pakettia, jota perussuomalaiset yrittivät kaikin keinoin viime kesänä estää ja jota pidimme turhana ja moraalittomana tulonsiirtona suomalaiselta veronmaksajalta muiden maiden kansalaisten hyväksi, toteutetaan nyt juuri niin kuin sanoimme.
Emme halua muiden maiden huonojen päätösten tai vastuuttoman taloudenpidon maksajiksi. Kaikkien jäsenmaiden pitää osata huolehtia omasta taloudestaan ja vastata omista veloistaan. Elpymispakettia ei enää perutuksi saa, mutta seuraavaa ”kertaluonteista” pakettia varten – josta nyt EU:ssa neuvotellaan – ovat toivottavasti muidenkin silmät auenneet. Tulonsiirtounioni ja liittovaltiokehitys aiheuttavat kohtuuttoman suuren laskun suomalaiselle veronmaksajalle.
Perussuomalaiset pitää pään kylmänä ja katseen pallossa myös erilaisten kriisien ja sekamelskan keskellä. Kun ajaa suomalaisen ihmisen etua, pitää suhteellisuudentajun mukana päätöksenteossa ja realiteetit mielessä, on helppo puolustaa ajatuksiaan. Nyt tarvitaan päätöksiä ja päättäjiä, jotka keskittyvät Suomen ja suomalaisten edun puolustamiseen.
Hauskaa vappua ja ihanaa kesän odotusta!
Leena Meri
Artikkeliin liittyvät aiheet
- vappupuhe EU-tukipaketit ostovoima veronmaksajat suomalaiset tulonsiirrot Veroparatiisi Leena Meri Huoltovarmuus Velkaantuminen hallitus talous kehitysapu
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ville Tavio: Vappu ilman sosialismia

Halla-aho: Maan johdon pitäisi näyttää, että se on omien kansalaistensa asialla eikä jollakin muulla asialla

Huhtasaari: Euroopan unionin taloudellinen ja poliittinen eliitti haluaa keskittää vallan ylikansalliselle tasolle ja tuhota Euroopan kansallisvaltiot

Europarlamentaarikko Huhtasaari: EU:n ulkoraja-alueiden kehittämiseen tulee suunnata riittävästi varoja

Reijonen vaatii tolkkua EU-komission energiaremonttivaatimuksiin – ”Älytön uudistus ajaisi omakotitalon omistajia vaikeuksiin”

Maataloustukien maksupäivien siirrosta ei saa koitua tuottajille kohtuutonta haittaa – ”Maatalous on edelleen syvässä kriisissä”

Pankkiirit ovat valmistelleet uutta tukipakettia kansalta salassa – Tavio vaatii hallitukselta vastauksia

EU-maat laihaan sopuun energiasta Brysselissä – yhteisvelka kurkkii kumpujen yöstä
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Työelämägallup: Vain vajaa puolet ammattiliiton jäsenistä tietää, että työttömyysturva ei edellytä liiton jäsenyyttä
Ammattiliittoon kuuluminen ei itsessään takaa turvaa työttömyyden varalta. Turvan takaa työttömyyskassan jäsenyys. Tämä ei ole selvää läheskään kaikille ammattiliittojen jäsenille.