

PA ARKISTO
Immonen EIT:n tuomiosta: Ikävä tapaus, mutta Suomi ei voi koskaan täysin aukottomasti varmistaa kenenkään palautetun ihmisen turvallisuutta
Tänään uutisoitiin Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) ratkaisusta, jossa se katsoi Suomen rikkoneen kahta ihmisoikeussopimuksen ydinartiklaa palauttamalla Irakiin hengenvaarassa olleen miehen.
Mies surmattiin Bagdadissa kolmen viikon kuluttua paluusta.
– Kyseinen tapaus on toki valitettava ja ikävä. Samalla täytyy kuitenkin muistaa, ettei Suomi voi koskaan täysin aukottomasti varmistaa kenenkään palautetun ihmisen turvallisuutta. Jopa muilla kuin turvapaikanhakijoilla on aina mahdollisuus joutua vaaraan, esimerkiksi maahanmuuttajajengien sotatantereeksi muuttuneessa Ruotsissa, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen.
– Maahanmuuttopäätöksissä voi tapahtua joskus virheitä. Virheellisiä päätöksiä tehdään erilaisissa muissa asioissa (esim. tukipäätökset, tuomiot) myös kantasuomalaisten kohdalla. Valitettavasti mikään järjestelmä ei ole täydellinen. Toki virheet täytyy pyrkiä minimoimaan.
Hallittu maahanmuutto ei aiheuta ongelmia
Immonen huomauttaa, että EIT:n tuomion pohjalta herää kuitenkin väistämättä yksi oleellinen kysymys: ovatkohan kaikki päättäjät ymmärtäneet riittävän hyvin sitä tosiasiaa, että hallittu maahanmuutto on suomalaisten lisäksi myös maahanmuuttajien etu.
– Hallittu maahanmuutto ei kuormita turvapaikkajärjestelmää ja tuomioistuinlaitosta, jolloin maahanmuuttajien asiat tulevat suuremmalla todennäköisyydellä asianmukaisesti käsitellyiksi.
– Maahanmuuttoa Suomeen on monestakin syystä välttämätöntä hillitä – ennen kaikkea suomalaisten etujen toteutumisen näkökulmasta. Maahanmuutto aiheuttaa Suomelle nykyisin valtavia taloudellisia, sosiaalisia ja turvallisuuteen liittyviä ongelmia, Immonen muistuttaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- EIT palautukset turvapaikkajärjestelmä Turvapaikanhakijat Turvallisuus perussuomalaiset Olli Immonen maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Halla-aho: Euroopan tehtävä on suojella omia yhteiskuntiaan haitalliselta maahanmuutolta – ”Turvapaikanhakijoiden liikkuminen EU:n sisällä mieleiseensä valtioon on katkaistava”

Juvonen: Empatian loputtava – pakkopalautukset ja paluumuuton edistäminen Suomeen kotoutumattomien maahanmuuttajien kohdalla käyttöön

Perussuomalaiset: Lepsuilu levittää terrorismin uhkaa Suomessa – “Irakilaiset voivat palata kotiin”

Immonen: Kasvanut ulkomaalaisperäinen seksuaalirikollisuus saatava kuriin – kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet ja vakaviin rikoksiin syyllistyneet ulkomaalaiset karkotettava

Tavio: Miksi hallitus haluaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet töihin?

Lähes 1,4 miljoonaa euroa miinusta per keskimääräinen Somaliasta saapunut maahanmuuttaja – Purra: Hallituspuolueet eivät käsitä, mistä maahanmuuton kustannukset koostuvat

Oppositiojohtajat Halla-aho ja Orpo väittelivät ihmisoikeuksista ja maahanmuutosta: ”Oikeus tulla Suomeen ja asettua tänne elätettäväksi veronmaksajien rahoilla ei ole mikään ihmisoikeus”
Viikon suosituimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

MTV Uutiset otti selvää, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan – Halla-aho: “Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista”
"Jos luulit, että suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan eniten esimerkiksi Saksasta tai Britanniasta, niin metsään meni", kirjoittaa MTV Uutiset artikkelissaan, jossa se on selvittänyt, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan. - Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista, toteaa eduskunnan puhemies, perussuomalaisten Jussi Halla-aho Facebook-kirjoituksessaan.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

Purra myllyttää hyväuskoisia poliitikkoja: “Voisi kysyä, että miten mitään näin päätöntä voi edes keksiä”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Hallitus uusii YEL-työtulon – Marinin hallituksen kohtuuton ja typerä järjestely johtaisi katastrofiin
Yrittäjien eläkejärjestelyistä on ollut paljon puhetta nykyisen hallituksen puoliväliriihen yhteydessä. Voimassa oleva lainsäädäntö on Marinin hallituksen politiikan seurausta, ja erityisavustaja Asmo Maanselän (ps.) mukaan se johtaisi katastrofiin vuonna 2029.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.