– Rikoksiin syyllistyneiden henkilöiden pakkopalautukset kotimaihinsa on saatava toimimaan aukottomasti myös niin, että henkilö ei enää koskaan pääse saapumaan Suomeen. Suomen rajat eivät saa vuotaa tässäkään asiassa, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen.

Iltalehti uutisoi, että hovioikeudessa lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista tuomittu irakilaismies jatkoi epäillysti tekojaan vain noin kuukausi saamansa tuomion jälkeen. Vuonna 1995 syntynyttä Irakin kansalaista epäillään tällä hetkellä kolmesta törkeästä lapsenraiskauksesta.

Minimirangaistuksena ehdotonta vankeutta

Mies on asunut Suomessa jo pidempään, mutta tiedossa ei ole miten ja millä statuksella irakilaismies on Suomeen saapunut. Mies on tuomittu jo aiemmin 14-vuotiaan tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä (Iltalehti 20.8.2019).

– Olen tehnyt kaksi kertaa lakialoitteen törkeiden lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikostuomioiden minimirangaistusten korottamisesta. Minimirangaistuksen on oltava sellainen, että se on aina ehdotonta vankeutta. Ehdolliset tuomiot ovat mitättömiä ja niiden pelote on olematon.

Ongelmia painetaan villaisella

Viime maanantain Espoon valtuustossa Espoon Perussuomalaisten valtuustoryhmä ehdotti, että integraation kanssa haasteita kohdanneiden maahanmuuttajien paluumuuttoa edistetään.

– Esityksemme sai osakseen mm. sdp:n edustajilta paheksuvia kommentteja siitä, että emme puhuisi rakentavasti. On kerrassaan käsittämätöntä, että sdp:n edustajat eivät suostu myöntämään, että systeemissä on vika ja jossakin vaiheessa empatialle on tultava loppu, Juvonen sanoo.

– Jos me suostumme kerta toisensa jälkeen painamaan vain villaisella näitä maahanmuuttoon liittyviä ongelmakohtia, tulemme olemaan tulevaisuudessa tosi pulassa. Hyvyyttämme käytetään hyväksi. Ne henkilöt, jotka eivät ymmärrä tai halua ymmärtää yhteiskuntamme sääntöjä, tulee palauttaa kotimaihinsa. Teot puhukoon puolestaan.

Pakkopalautukset seksuaalirikollisille

Juvonen toteaa, että ne maahanmuuttajat, jotka sopeutuvat ja tarttuvat opiskeluun tai työhön tosissaan ja kantavat kortensa kekoon yhteisen Suomen ja sen tarjoamien palvelujen ja sosiaaliturvan eteen, ovat eri asia.

– Perussuomalaiset kannattavat aina työntekoa, on kyseessä sitten kantasuomalainen tai maahanmuuttaja, ja yhteistä osallistumista asioiden hoitamiseen. Tarvitsemme jokaisen veroeuron, jotta voimme ylläpitää palveluja.

– Sen sijaan ne maahanmuuttajataustaiset henkilöt, joilla on varaa ja luppoaikaa tehdä vaikka seksuaalirikoksia Suomessa, tulee pakkopalauttaa heti.

Suomen rajat eivät saa vuotaa

Juvonen sanoo, että myös kantasuomalaisten tekemiin seksuaalirikoksiin on suhtauduttava tiukasti ja rangaistusten on oltava tekoja vastaavia.

– Seksuaalirikosten minimituomioiden on oltava niin kovia (ehdotonta vankeutta), jotta ne tuntuvat edes jotenkin. Tuomioissa voi ottaa mallia Yhdysvalloista. Siellä asioihin suhtaudutaan tiukasti vailla hyssyttelyä, Juvonen sanoo.

– Rikoksiin syyllistyneiden henkilöiden pakkopalautukset kotimaihinsa on saatava toimimaan aukottomasti myös niin, että henkilö ei koskaan enää pääse saapumaan Suomeen. Suomen rajat eivät saa vuotaa tässäkään asiassa.

SUOMEN UUTISET