Tänään uutisoitiin Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) ratkaisusta, jossa se katsoi Suomen rikkoneen kahta ihmisoikeus­sopimuksen ydinartiklaa palauttamalla Irakiin hengenvaarassa olleen miehen.

Mies surmattiin Bagdadissa kolmen viikon kuluttua paluusta.

– Kyseinen tapaus on toki valitettava ja ikävä. Samalla täytyy kuitenkin muistaa, ettei Suomi voi koskaan täysin aukottomasti varmistaa kenenkään palautetun ihmisen turvallisuutta. Jopa muilla kuin turvapaikanhakijoilla on aina mahdollisuus joutua vaaraan, esimerkiksi maahanmuuttajajengien sotatantereeksi muuttuneessa Ruotsissa, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen.

– Maahanmuuttopäätöksissä voi tapahtua joskus virheitä. Virheellisiä päätöksiä tehdään erilaisissa muissa asioissa (esim. tukipäätökset, tuomiot) myös kantasuomalaisten kohdalla. Valitettavasti mikään järjestelmä ei ole täydellinen. Toki virheet täytyy pyrkiä minimoimaan.

Hallittu maahanmuutto ei aiheuta ongelmia

Immonen huomauttaa, että EIT:n tuomion pohjalta herää kuitenkin väistämättä yksi oleellinen kysymys: ovatkohan kaikki päättäjät ymmärtäneet riittävän hyvin sitä tosiasiaa, että hallittu maahanmuutto on suomalaisten lisäksi myös maahanmuuttajien etu.

– Hallittu maahanmuutto ei kuormita turvapaikkajärjestelmää ja tuomioistuinlaitosta, jolloin maahanmuuttajien asiat tulevat suuremmalla todennäköisyydellä asianmukaisesti käsitellyiksi.

– Maahanmuuttoa Suomeen on monestakin syystä välttämätöntä hillitä – ennen kaikkea suomalaisten etujen toteutumisen näkökulmasta. Maahanmuutto aiheuttaa Suomelle nykyisin valtavia taloudellisia, sosiaalisia ja turvallisuuteen liittyviä ongelmia, Immonen muistuttaa.

SUOMEN UUTISET