Italiassa eletään lievästi sanoen mielenkiintoisia aikoja. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että EU-myönteinen valtaeliitti on käytännössä kaapannut vallan eurokriittisiltä vaalivoittajilta maan presidentin kieltäydyttyä hallitusneuvottelijoiden esityksestä uudeksi talousministeriksi, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen.

– Italiassa ministerinä voi toimia henkilö, joka on tuomittu rikoksesta tai jota on epäilty korruptiosta. Sen sijaan jos henkilö on EU- ja eurokriittinen, silloin hän ei ole sopiva ministeriksi, Immonen ihmettelee Facebookissa.

Eurokriittinen ei kelpaa ministeriksi

Hallituksen muodostaminen takeltelee pahasti maan presidentti Sergio Mattarella estettyä eurokriittisen Paolo Savonan nimityksen talousministeriksi.

– Presidentti ei suostu nimittämään Savanoa ministeriksi, koska hänen mielipiteensä eurosta sotivat EU-federalistien mielipiteitä vastaan.

Kansanvallan halventamista

Kyseisen nimityssotkun seurauksena pääministeriehdokas Giuseppe Conte erosi ja presidentti nimitti IMF:n takuumiehen Carlo Cottarellin väliaikaiseksi pääministeriksi.

– Tämä menettely ei edusta minun silmissäni demokratiaa, vaan näyttää vahvasti kansanvallan halventamiselta. EU-myönteinen eliitti sallii kansanvallan toteutumisen vain tilanteessa, jossa kansanvalta suosii EU-eliitin omia tarkoitusperiä. Tällaisista kansanvallan kannalta kyseenalaisista menettelytavoista löytyy lukuisia esimerkkejä EU:n historiasta, Immonen huomauttaa.

SUOMEN UUTISET