Al-Holin internointileiriltä Syyriasta löytyi kuollut nuori nainen. Leirin vartijoiden mukaan hänet oli pahoinpidelty kuoliaaksi. Syynä murhaan oli todennäköisesti se, että nainen ei noudattanut ISIS-terroristiryhmän sääntöjä. Todistajia teolle ei löydy. Kukaan ei uskalla puhua, sillä suun avaamisesta seuraa kuolema.

Ruotsin radion haltuunsa saamista valokuvista näkyy, että vainajalla on kuristusjälkiä kaulassa ja hänen vatsansa on hakattu siniseksi. Syyrialaisen sairaalan raportin mukaan nainen on kuollut lyöntien tai kuristamisen seurauksena. Ruotsalainen kokenut oikeuslääkäri on nähnyt kuvat ja hänen mukaansa on epätodennäköistä, että naisen vammat olisivat syntyneet onnettomuuden seurauksena.

Moraalipoliisi kaiken takana

Surmattu nainen oli elänyt yhdessä 70 000 muun ISIS-naisen ja lapsen kanssa käytännössä vangittuina. Surmalle ei löydy ainuttakaan todistajaa, eikä kukaan suostu kertomaan tapahtumien kulusta.

– Väki ei uskalla puhua, koska heitä uhataan kuolemalla. ISIS kontrolloi koko leiriä ja ihmiset pysyvät mykkinä, kerrotaan leiriä vartioivasta kurdijohdosta.

Vartijat ovat kuitenkin kuulleet, että surmattu nainen ei olisi noudattanut joitakin ISIS-naisten ankarimpia säännöksiä. Naista rankaisi vahvistamattomien tietojen mukaan ISIS-järjestön moraalipoliisi Hisbah, joka käytännössä pitää valtaa leirin sisällä.

– Jos henkilö ei noudata perussääntöjä, ensin hänen telttansa poltetaan. Jos asenne ei muutu, äärimmäinen rangaistus on kuolema, kertovat leirin vartijat.

Suomen Uutiset