Eurooppa on tällä hetkellä koronaviruksen maailmanlaajuisen leviämisen keskipiste. Monet maat asettavat liikkumisrajoituksia asukkailleen ja sulkevat rajojaan. Myös ISIS on huolestunut omien kannattajiensa terveydestä. Terroristijärjestön ohjeissa kehotetaan välttämään Eurooppaan matkustamista, koska siellä uhkaa koronatartunta.

Maailman terveysjärjestö WHO on todennut, että Eurooppa on tällä hetkellä koronaviruksen maailmanlaajuisen leviämisen keskipiste, kertoo brittiläinen Express-lehti. Monissa maissa julkisia kokoontumisia ja ihmisten ulkonaliikkumista on rajoitettu. Yhä useammat Euroopan maat ovat sulkeneet rajansa kokonaan.

Hallitukset eivät ole kuitenkaan ainoita, jotka kantavat huolta alamaistensa terveydestä. Myös terroristijärjestö ISIS on Express-lehden mukaan julkaissut koronavirusta koskevia ohjeita omille kannattajilleen. Ohjeet löytyvät järjestön uusimmasta al-Naba-uutislehdestä.

ISIS-järjestön koronaohjeissa terroristeja ohjeistetaan ”peittämään suunsa haukotellessa tai aivastellessa” sekä pesemään kätensä säännöllisesti. Lisäksi ohjeissa annetaan matkustusrajoituksia: koronaviruksen jo saaneita terroristeja kehotetaan pysymään aloillaan, jotta virus ei leviäisi.

Ohjeessa neuvotaan, että ”terveiden ei tule mennä epidemia-alueelle eikä tartunnan saaneiden tule poistua sieltä”. Erityisesti varoitetaan Eurooppaan matkustamisesta, koska siellä koronavirus on levinnyt laajalti.

ISIS-terroristien ohjeissa koronaepidemian puhkeamista kuvaillaan ”Allahin lähettämäsi vitsaukseksi”. Islamilaisen valtion kannattajia lohdutetaan sillä, että ”sairaudet eivät iske itsestään vaan Allahin käskystä ja määräyksestä”.

SUOMEN UUTISET