Ääri-islamilaisen Isis-järjestön propaganda vaatii länsimaissa asuvia kannattajiaan hyökkäämään uskottomien kimppuun. Järjestön mukaan myös lasten kimppuun hyökkääminen on ”halal”.

Järjestön mukaan niin sanotussa dar al-Kufrissa eli vääräuskoisten hallitsemilla alueilla asuvien muslimien on hyökättävä uskottomien kimppuun.

Isisin Rumiyah-propagandalehden ensimmäisessä numerossa listataan useita iskun kohteita: ”On halal surmata liikemies, kukkia myyvä katukauppias tai voileipää ostava vanhempi mies. Lehden mukaan puistossa urheilevien teini-ikäisten lasten tappaminen on muslimeille sallittua, ja se on ”korkeimman voiman palvontaa”.

Rumiyah-lehden toinen numero antaa yksityiskohtaisia ohjeita veitsihyökkäysten toteuttamiselle. Lehti rinnastaa veitsihyökkäykset menneiden sukupolvien mujahidin-taistelijoiden taisteluihin, jolloin nämä iskivät miekoillaan kuoliaaksi islamia vastustaneita vääräuskoisia.

Lehdessä listataan lisää mahdollisia kohteita: juopunut palaamassa kotiinsa, yötyötä tekevä, syrjäseudulla asuva tai rannalla kulkeva vääräuskoinen. Lehti suosittelee katkaisemaan uhrien kaulan, koska tämä on Isisin uskonnontulkinnan mukaan koraanissa annetun jumalalta tulleen käskyn mukaista.

Järjestö on erittäin taitava sosiaalisen median käyttäjä. Se puskee verenkarvaista propagandaansa kannattajilleen muun muassa lehtien, videoiden, twiittien ja Telegram-viestien avulla.

Pääviesti on selvä – vääräuskoiset, jotka eivät ole alistuneet islamin tahtoon, on surmattava. Mitä näyttävämpiin ja teatraalisimpiin iskuihin kannattajat kykenevät, sen paremmin uusia fanaatikkoja onnistutaan rekrytoimaan.

Tätä tekstiä kirjoittaessa on vielä epäselvää, onko Lontoon iskun tekijöillä yhteyksiä Isisiin. Iskun tekotapa on kuin suoraan järjestön käsikirjasta.

MATIAS TURKKILA