Italian Viiden tähden liike on kutsunut kaksi maltillista Ranskan keltaliiviä tapaamiseen Roomaan ensi lauantaiksi. Viiden tähden liike kannustaa ranskalaista protestiliikkettä puolueen muodostamiseen. Viiden tähden liike hakee tällä liittolaisia tuleviin europarlamenttivaaleihin.

Viiden tähden liike on tarjonnut keltaliiveille apua, kuten mahdollisuutta käyttää omaa verkkopalveluaan. Palvelun avulla keltaliivit voisivat tehdä keskenään päätöksiä ja valita äänestämällä esimerkiksi virallisia edustajia.

Keltaliiveillä ei ole virallisia edustajia, tiedottajaa tai yhteyshenkilöä. Ympäri Ranskaa jo kahdeksan viikonlopun ajan järjestetyt mielenosoitukset on kutsuttu koolle sosiaalisessa mediassa.

Italian Viiden tähden liike ei kannata väkivaltaisia mielenosoituksia. Puolueen aktivisti Massimo Lazzari ei pidä Ranskan protestien väkivaltaisuutta kuitenkaan keltaliivien vikana.

– Me olemme hyvin rauhanomainen liike. Mihin tahansa mielenosoitukseen voi liittyä huligaaneja aiheuttamaan ongelmia, Lazzari muotoilee Politicolle.

Henri Alakylä