Eduskunnan toinen varapuhemies, perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola on saanut Armenian tasavallan kansalliskokouksen kunniamitalin työstään Armenian ja Suomen välisten suhteiden edistämiseksi. Eerola on ainoa suomalainen, joka toistaiseksi tällä kunnianosoituksella on huomioitu.

Suurlähettiläs Alexander Arzoumanian ojensi mitalin ja kunniakirjan Eerolalle torstaina 27.10. eduskunnassa järjestetyssä juhlatilaisuudessa. Suurlähettiläs Arzoumanian kiitti kansanedustaja Juho Eerolan antamaa panosta Armenian ja Suomen välisten ystävyyssuhteiden vahvistamisessa sekä maiden parlamenttien välisen yhteistyön syventämisessä.

”Olen otettu ja kiitollinen”

Kiitospuheessaan Eerola korosti kahdenvälisten suhteiden merkitystä ja toivoi entistä syvempää yhteistyötä esimerkiksi kaupan alalla. Eerola myös muisti vuosi sitten käydyn Armenian ja Azerbaidzanin sodan uhreja ja toivoi konfliktille rauhanomaista loppuratkaisua.

– Olen tietysti kovasti otettu ja kiitollinen saamastani huomiosta, mutta ennen kaikkea yllättynyt. Lähinnä olen pyrkinyt olemaan Suomen kansan edustaja, mutta eipä haittaa ollenkaan, vaikka siinä samassa tulee ajaneeksi jonkin toisenkin kansakunnan etuja. Armenia on valtavan upea maa, josta liian harva suomalainen tietää vielä yhtään mitään, totesi Eerola mitalin saatuaan.

Suomen Uutiset