”Eroakirkosta.fi sai juuri uuden merkinnän. Minulle riitti Suomen kirkon anarkia.” Näillä sanoilla helsinkiläinen kansanedustaja Mika Raatikainen perusteli facebookissa eroilmoitustaan.

Raatikainen saa verkkokeskustelijoilta runsaasti tukea päätökselleen. Samaan valtuustoryhmään Raatikaisen kanssa kuntavaaleissa noussut helsinkiläinen Mari Rantanen kommentoi itse eronneensa vuosi sitten. Syy oli Rantasen mukaan Kari Mäkisen ja Irja Askolan ”sekoilu”.

Raatikainen oli juuri ennen eroilmoitustaan linkittänyt facebook-seinälleen Ilta-Sanomien päätoimittajan Ulla Appelsinin kirkkoa suorasukaisesti ruotivan kolumnin. Siinä Appelsin moitti kirkkoa agitoimisesta ja yhteiskunnan perusrakenteiden murtamisesta.

– On hämmentävää, jos vuonna 2017 laki alkaa lakata merkitsemästä ja tosiasioista ei enää piitata. Vieläkin hämmentävämpää on, jos näiden yhteiskunnan perusrakenteiden murentamiseen osallistuvat merkittävät poliitikot ja jopa kirkko, Appelsin kirjoitti.

Hän hämmästeli myös kirkon empatian yksipuolisuutta.

– Kaikki koville joutuneet eivät kuitenkaan ole kiinnittäneet vastaavalla tavalla arkkipiispan huomiota kuin turvapaikanhakijat. Egyptissä pommit tappoivat 45 viatonta ihmistä ja yli sata loukkaantui kahdessa tuoreessa raukkamaisessa ja järkyttävässä iskussa, jotka kohdistuvat uskonnollisiin seremonioihin. Ai mihin seremonioihin? Palmusunnuntain kirkkoon. Uhrit olivat vähemmistössä olevia koptikristittyjä ja he ovat toistuvasti olleet ääri-islamilaisten maalitauluna. Ehkä heitäkin olisi voinut näin pääsiäisenä muistaa? Tämä tragedia ei kuitenkaan ole ollut Suomen arkkipiispan mielestä edes yhden ainoan twiitin arvoinen, Appelsin huomautti.

SUOMEN UUTISET