Hollantilaisen kaupunginvaltuutetun väitetään tehneen itsemurhan vain muutamaa tuntia sen jälkeen, kun oli julkaissut netissä videon, jossa väittää muslimijengin joukkoraiskanneen hänet. Maahanmuutto- ja islamkriittistä Vapauspuoluetta edustanut Haagin kaupunginvaltuutettu Willie Dille väitti lisäksi joukkoraiskauksensa tapahtuneen entisen puoluetoverinsa tilaustyönä.

Hollannin parlamentissa vuosina 2010-2012 istunut 53-vuotias Willie Dille tuli myöhemmin valituksi Haagin kaupunginvaltuustoon. Hän tappoi itsensä keskiviikkona, koska hän ”ei enää pystynyt kantamaan taakkaa siitä, mitä hänelle oli tapahtunut, ja mitä reaktioita hänellä oli tapahtuneeseen”, Vapauspuolueen paikallisjohtaja Karen Gerbrands kertoi hollantilaiselle medialle Fox Newsin mukaan.

Videolla, jonka hänen kerrottiin julkaisseen verkossa aiemmin samana päivänä, Dille syytti Vapauspuolueen kansanedustaja Arnoud van Doorn – joka mitä ilmeisimmin ei pitänyt Dillestä – joukkoraiskauksen tilaamisesta. Väitetty raiskaus tapahtui alkuvuodesta 2017.

Haagin pormestari Pauline Krikke kuvaili julkilausumassa Dilleä ihmiseksi, joka suhtautui politiikkaan ”sitoutuneesti ja intohimoisesti”.

Van Doorn kuitenkin kiistää väitetyn raiskauksen, ja harkitsee oikeustoimia maineensa puhdistamiseksi. Poliisin mukaan Dille ei missään vaiheessa tehnyt rikosilmoitusta väitetystä teosta.

Suomen Uutiset