

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Kokoomus lisäisi integraatiota ratkaisuksi maahanmuuton ongelmiin, perussuomalaiset vaatii tunnustamaan tiettyjen maahanmuuttajaryhmien aiheuttamat ongelmat: ”Muuten emme pysty korjaamaan asioita”
Paisuvan katujengirikollisuuden myötä maahanmuuton ongelmat nousevat taas esiin Suomessa. Perussuomalaisten kansanedustajan Tom Packalénin mukaan suomalaisessa politiikassa, perussuomalaisia lukuun ottamatta, ei ole vieläkään pystytty myöntämään, että on olemassa ryhmiä, jotka eivät integroidu.
Maahanmuuttajataustainen katuväkivalta, rikollisuus ja jengiytyminen piinaavat Ruotsia. Ruotsin uusi pääministeri Ulf Kristersson pyrkii nyt vahvasti korjaamaan maan sisäisen turvallisuuden ongelmia samanaikaisesti useilla eri toimilla, mutta työ on vielä kesken.
Perussuomalaisten kansanedustajan Tom Packalénin mukaan syy on erityisesti maahanmuuttajien huono integroituminen ruotsalaiseen yhteiskuntaan sekä tapa, jolla Ruotsissa on hoidettu maahanmuuttoa.
– Maahanmuuttajia on Ruotsissa sijoitettu omille alueilleen ”poissa silmistä, poissa mielestä” -periaatteella, ja se on merkittävä Ruotsin tilanteeseen vaikuttava osasyy, Packalén sanoi aamulla MTV:n Huomenta Suomessa.
Tekemistä riittää
Paisuvan katujengirikollisuuden myötä Ruotsin ongelmat nostavat päätään nyt Suomessakin.
Packalénin mukaan ongelmat korostuvat erityisesti Pohjois-Afrikasta, Lähi-idästä ja Keski-Aasian maista saapuvien kanssa.
– Näistä lähtömaista tulevien kanssa on aina vaikeampaa kuin esimerkiksi vaikka niiden osalta, jotka tulevat muualta Aasiasta tai läntisestä Euroopasta.
Kansanedustajan mukaan tekemistä on paljon.
– Jos vene vuotaa, se pitää ensin paikata, että vuoto ei jatku. Keskeinen ongelma on se, että suomalaisessa politiikassa ei ole pystytty myöntämään, ehkä perussuomalaisia lukuun ottamatta, että on olemassa ryhmiä, jotka eivät integroidu Suomeen, Packalén sanoi.
Kokoomuksen ratkaisuissa ei mitään uutta
Packalénin mukaan esimerkiksi kiintiöpakolaisia tulisi lähinnä suosia otettavaksi vain maista, joista tulleet ihmiset ovat ennenkin sopeutuneet yhteiskuntaan.
Kokoomuksen kansanedustaja Marko Kilpi sen sijaan ei näkisi ratkaisuna sitä, että tietyistä ongelmallisiksi tunnetuista maista tulevien määrää pyrittäisiin rajoittamaan.
– Järjestelmän vain pitää toimia. Kun ihminen tulee maahan sisään, häntä integroidaan muun muassa koulutuksen ja työn kautta, Kilpi sanoi.
Packalénin mukaan kokoomuksen ohjelmalliset toimet eivät juurikaan poikkea Suomessa tähän asti harjoitetusta maahanmuuttopolitiikasta.
– Konkretia puuttuu, koska todellisiin ongelmiin ei uskalleta puuttua. Tilanne on kuitenkin se, että jos emme tunnusta, että meillä on isoja ongelmia tiettyjen ryhmien kanssa, emme pysty koskaan korjaamaan asioita.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Marko Kilpi katujengit maahanmuuton ongelmat maahanmuuttajaryhmät katuväkivalta integroituminen Ulf Kristersson Jengirikollisuus Maahanmuuttopolitiikka Integraatio Ruotsi perussuomalaiset Tom Packalén Kokoomus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Mäenpää Suomen katujengeistä: ”Mikään ei tunnu herättävän keskustan tukemaa punaviherhallitusta unesta”

Simula: Hallitus vain lisää juuri sellaista maahanmuuttoa, joka lisää katuväkivaltaa ja seksuaalirikollisuutta

Leena Meri: Katujengirikollisuus karkaamassa käsistä – Ruotsi ja Tanska varoittavia esimerkkejä

Peltokangas: Hyssyttelyn ja maton alle lakaisun aika on nyt ohi – maahanmuuttopolitiikkaan mallia Tanskasta

Antikainen: Miksi Suomi tarjoaa Ukrainan sodan varjolla tilapäistä suojelua afrikkalaisille?

Purralta kovaa kritiikkiä kokoomuksen ja SDP:n EU- ja ulkopoliittisille linjauksille: ”Sinipunahallitus ei muuttaisi mitään”

Jengirikollisuuteen puuttunut kunnanhallituksen puheenjohtaja äänestettiin ulos Ruotsissa – jengirikollisten äänillä

Kokoomus ailahtelee eikä osaa päättää, kuinka monta miljardia leikkaisi ensi kaudella valtion menoista – puoluejohdon puheissa numerot vaihtelevat kuin huutokaupassa

Sattuuhan sitä: Jengilähiön kaverukset yrittivät epähuomiossa ryöstää siviilipoliisin
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.
