Kansanedustaja Pentti Kettusen (ps.) koppakuoriaisaloitteen käsittelyä pohjustetaan Lapissa järjestettävällä kansalaiskierroksella.

Kettunen teki joulun alla yhdessä kahdeksantoista muun kansanedustajan kanssa toimenpidealoitteen, jossa he ehdottavat, että hallitus rajoittaa UKK-kansallispuistosta selkeän alueen, jotta vihreiden eduskuntaryhmä voi siellä perehtyä suurpetojen toimintoihin ja paimentaa lahopuissa sekä muuallakin eläviä koppakuoriaisia.

Puhemiesneuvostolla oli vaikeuksia päättää, miten eduskunta voisi edetä  aloitteen käsittelyssä. Nyt eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd.) ja kansanedustaja Kettunen ovat sopineet, että aloitteen käsittelyssä otetaan aikalisä. On sovittu, että eduskunnan kesätauon aikana Pentti Kettunen yhdessä joidenkin muiden kansanedustajien kanssa käy kuulemassa niiden alueiden ihmisiä, joiden vaikutuspiirissä UKK-kansallispuisto sijaitsee. Kuulemisen tarkoituksena on selvittää, haluavatko alueen asukkaat, että vihreiden eduskuntaryhmä tulee harjoittamaan UKK-puiston alueelle aloitteessa kuvattuja toimintoja.

Kuulemistilaisuuksista ilmoitetaan erikseen aikanaan lappilaisissa lehdissä.

PS VERKKOTOIMITUS

Tagit