Kansanedustaja Jari Koskela hämmästelee hallituksen prioriteetteja. – Tilanteessa, jossa yritykset ilmoittavat jätti-irtisanomisista, on hallitus ottamassa velkarahaa Etelä-Euroopan maiden vientiteollisuuden tukemiseksi, ajaa kotimaista teollisuutta ahtaalle ja on lakkauttamassa yhtä kokonaista tuotantoalaa.

– Turvetuotanto olisi supistunut joka tapauksessa markkinaehtoisesti. Nyt hallituksen päätöksillä ala ajetaan alas nopeutetusti ja tämä aiheuttaa suurta työttömyyttä, joka kolhaisee etenkin pieniä maaseutupaikkakuntia. Energiaomavaraisuutemmekin vähenee, kun turvetta korvataan tuontienergialla, Jari Koskela sanoo.

Teollisuus saatava pysymään kotimaassa

Koskela kiittää hallitusta sähköveron laskemisesta EU:n minimiin.

– Huojennus yhdessä paikassa ei kuitenkaan auta, jos samaan aikaan kiristetään muita maksuja. Hallituksen olisi yritysten kritisoinnin sijaan annettava signaaleja, joilla teollisuus saataisiin pysymään Suomessa.

– Samaan aikaan, kun kotimaista teollisuutta ajetaan ahtaalle, ottaa hallitus velkarahaa, jota lähetetään Euroopan elpymisen nimissä ulkomaille, Koskela ihmettelee.

Suomi elvyttää muiden maiden vientiä

Koskela muistuttaa, että elpymispaketilla ei ole taloudellisia perusteita. Sen tarkoitusperät ovat poliittiset ja sillä halutaan lahjoa esimerkiksi Italia pysymään eurossa. Euroalue on Koskelan mielestä kroonisesti sairas ja sen pelastaminen näyttää olevan hallitukselle tärkeämpää kuin suomalaisen työn ja yrittäjyyden puolustaminen.

– Nyt pitää saada suomalaiset vientiyritykset samalle viivalle ulkomaalaisten kilpailijoiden kanssa. Vientituotteita ostetaan sieltä, missä ne ovat kilpailukykyisempiä. Nyt annamme liikaa etumatkaa muille maille. Elvytämme muiden maiden vientisektoreita, Koskela tuhahtaa.

– Suomi on tällä hallituskaudella tehnyt käsittämättömän paljon työtä muiden maiden työllisyyden kohentamiseksi, ja siksi toivonkin, että tätä samaa intoa saataisiin suunnattua myös kotimaahan. Hallituksen on otettava vastuu yhteiskunnan tulevaisuudesta.

SUOMEN UUTISET