

LEHTIKUVA
Laittomasti maassa olevien terveyspalveluiden laajentaminen hiertää hallituspuolueiden välejä
Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta käsitteli tänään hallituksen esitystä, joka mahdollistaisi laajat terveyspalvelut laittomasti maassa oleville. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan perussuomalaisten jäsenten Arja Juvosen, Kaisa Juuson ja Minna Reijosen mielestä olisi viisainta perua koko esitys, joka ilmiselvästi hiertää hallituksessa.
Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen esitti tänään asian pöytäämistä 17.11.2022 kokoukseen. Asian käsittely keskeytyi ja hallitus piti neuvottelutauon.
– Tehtyämme pöytäysesityksen kokous keskeytyi ja oppositio poistui valiokuntahuoneesta käytävälle. Odotimme käytävässä hallituspuolueiden neuvottelua noin 15 minuutin ajan. Tämän jälkeen valiokunnan puheenjohtaja Markus Lohi (kesk.) ilmoitti kokouksen jatkuvan. Kokous ei ollut kuitenkaan enää päätösvaltainen, sillä hallituksen edustajat keskustaa lukuun ottamatta poistuivat paikalta. Me opposition edustajat olimme kyllä paikalla. Nyt herää kysymys, mitä hallitus aikoo tämän lakiesityksen kanssa tehdä. Ilmiselvästi se hiertää hallituksessa. Viisainta olisi perua esitys, valiokunnan perussuomalaiset jäsenet arvioivat.
Esitys hylättävä jo kansallisen turvallisuuden näkökulmasta
Juvonen ja valiokunnan muut perussuomalaiset jäsenet Kaisa Juuso ja Minna Reijonen näkevät esityksessä lukuisia riskejä.
– On selvää, että esitetty lainsäädäntö mahdollistaisi Suomen terveydenhuoltojärjestelmään kohdistuvan hybridisodankäynnin. Puolassa ymmärrettiin, että Venäjä voi ohjata suuria määriä ihmisiä rajalle, ja se rakensi Kaliningradin rajalle aidan muutamassa päivässä. On käsittämätöntä, ettei Suomen hallitus ymmärrä näitä uhkia, vaan sinisilmäisesti kuvittelee, että Suomeen tullaan vain hyvissä tarkoituksissa.
– Perussuomalaisille on selvää, että esitys pitäisi hylätä jo kansallisen turvallisuuden näkökulmasta. Olemme pyytäneet esityksen vaikutuksista ja kustannuksista lisäselvityksiä sekä asian käsittelyä myös hallintovaliokunnassa. Hallituspuolueille hallintovaliokunnan lausunnon pyytäminen ei kuitenkaan sopinut, Juvonen, Juuso ja Reijonen kertovat.
Edustajien tietojen mukaan asian käsittely jatkuu ensi viikon kokouksissa.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- terveydenhuoltojärjestelmä Kaliningrad kansallinen turvallisuus raja-aita Hybridisodankäynti Markus Lohi lakiesitys sosiaali- ja terveysvaliokunta Terveyspalvelut laittomasti maassa olevat Kaisa Juuso Minna Reijonen Puola Venäjä Arja Juvonen
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Hallitus laillistamassa laittomasti maassa olevat – hallintovaliokunnan perussuomalaisilta täystyrmäys

Hallitus esittää laittomasti maassa olevien terveydenhuoltoa lakiin – ”Sen kun vain lampsii erikoissairaanhoidon päivystykseen”

Perussuomalaiset: Suomessa tuhansien hoitajien vaje ja hyvinvointialueilta rahat jo loppu – hallitus on parantamassa vain laittomasti maassa olevien palveluita

Maksuton terveydenhuolto ilman oleskelulupaa on merkittävä vetovoimatekijä – voi kannustaa suuria ihmisjoukkoja Suomeen veronmaksajien kustantaman hoidon toivossa

Perussuomalaiset tyrmää hallituksen esityksen laittomasti maassa olevien terveyspalveluista – ”Keskusta lupasi laittomasti maassa oleville jalkapannan, nyt tulikin ilmainen terveydenhuolto”

Perussuomalaiset eivät maksaisi toimeentulotukea laittomasti maassa oleskeleville – kokoomus kannatti valiokunnassa, mutta ei salissa

Terveydenhuolto kriisissä – perussuomalaiset priorisoisi julkisen rahan käyttöä: Suomalaisten rahoilla tulee järjestää suomalaisille hoitopalveluja
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Mitä ihmettä? Ilta-Sanomat söhelsi arkivapaita koskevan uutisensa, ja pian ministerille toivotettiin kuolemaa

Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.