Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri vaatii oikeusoppineita mukaan tiistain kokoukseen, jossa eduskuntaryhmien on tarkoitus käsitellä kaatuneen hallituksen toimintaa jatkavaa toimitusministeriötä ja hallituksen muodostamista. Kokouksen on kutsunut koolle keskustan ryhmänjohtaja Antti Kaikkonen.

Perustuslakivaliokunnan jäsen Leena Meri kirjoittaa tiedotteessa:

– Haluan, että keskustan ryhmänjohtaja Antti Kaikkosen koolle kutsuma kokous tiistaina 12.3. kutsuu paikalle kuultavaksi oikeuskanslerin, eduskunnan pääsihteerin sekä perustuslakivaliokunnan vastaavan valiokuntaneuvoksen Marttusen.

– Haluan kuulla mikä on koolle kutsutun kokouksen tarkoitus. Ero hallitukselle on jo myönnetty, siihen ei oppositiota tarvittu. Pyydän kuulla mitkä ovat oikeudelliset perusteet ja vastuut, miksi meidät pyydetään sinne siunaamaan menettely. Haluan kuulla onko muita vaihtoehtoja heidän aitoon eroon vai onko kokous pelkkä muodollisuus. Eduskunnan tulee kuulla Juha Sipilän ja keskustan sekoilun oikeudelliset perusteet.” Leena Meri jatkaa.

Farssin ainekset

Meri pitää hallituksen hajoamista sinänsä hyvänä asiana, mutta menettelytavat oudoksuttavat häntä. Pääministeri Sipilän toimintaa Leena Meri pitää farssina.

– Jätetään paikka kun ei ole aikaa valita uutta toimivaa hallitusta ja lähdetään oppositioon arvostelemaan omaa esitystä Sotesta. Vallasta pidetään kuitenkin kiinni. Keskustalla oli jo uusi malli olemassa, mutta samalla he ajoivat tahallaan toimimatonta mallia läpi.

Juha Sipilän hallitus jätti eronpyyntönsä 8.3.2019, Meren mielestä valitettavasti liki kaksi vuotta liian myöhään. Tasavallan presidentti myönsi eron ja pyysi hallitusta toimimaan toimitusministeristönä.

Edustaja Kaikkonen tulee ehdottamaan eduskuntaryhmille, että nykyinen hallitus jatkaisi toistaiseksi toimitusministeristönä, perustellen tätä eduskuntavaalien läheisyydellä ja sillä, että tässä tilanteessa ei ole edellytyksiä aloittaa hallitusneuvotteluja poliittisen hallituksen muodostamisesta.

SUOMEN UUTISET

Tagit