Kansanedustaja Leena Meri lähtee ehdolle perussuomalaisten puheenjohtajakisaan. Hän toivoo hyvää kisaa kaikille ehdokkaille ja vilkasta keskustelua perussuomalaisen puolueen tulevaisuudesta.

– Pitkäaikainen perussuomalaisten puheenjohtaja ja puolueemme isä Timo Soini ilmoitti, ettei lähde enää tavoittelemaan puolueen puheenjohtajuutta. Uutinen oli yllättävä ja pysäyttävä. Itselleni tuli haikea olo. Tieto siitä, että Timo haluaa jatkaa muuten täysillä mukana, antoi hyvän tunteen. Ehdotan, että puoluekokouksessa Timo Soinille annetaan kunniapuheenjohtajan arvonimi arvokkaasta työstään puolueen eteen. Ilman Timoa emme olisi tässä enkä minä olisi löytänyt poliittista kotiani, Meri kiittää.

– Puhelimeni on soinut koko päivän. Pyyntöjä on tullut pitkin Suomea: ”lähde Leena puheenjohtajakisaan”. On korostettu, että tarvitsemme rohkean, osaavan ja määrätietoisen ehdokkaan. Kiitän lukuisia ihmisiä tuesta, jonka määrä suoraan sanoen yllätti minut.

Meri muistuttaa suomalaisten olevan isojen muutosten edessä. Sote- ja maakuntauudistus mullistaa tulevaisuutta ja merkitsee historiallista muutosta kuntien toimintaan.

– Pientä ihmistä ja hänen vaikuttamismahdollisuuksiaan ei saa tehostamisen huumassa unohtaa. Puolueemme tavoitteet eivät myöskään saa unohtua, vaikka olemme mukana hallituksessa ja kompromisseja on jouduttu tekemään. Tällä tarkoitan mm. pieni-ja keskituloisten suomalaisten arjen tukemista, EU – ja maahanmuuttokriittisyyttä sekä sitä juuri meille kansanomaista tapaa tehdä politiikkaa. Emme ole, emmekä halua olla, kuten kaikki muut puolueet, vaan vaihtoehto muille. Perussuomalaiset puhuvat asioista kansanäänellä ja niin että ihmiset ymmärtävät mistä puhutaan.

– Koska pyyntöjä on tullut runsaasti, vastaan osaltani myöntävästi kutsuun – lähden siis mukaan kisaan. Toivon hyvää kisaa kaikille ehdokkaille ja vilkasta keskustelua puolueemme tulevaisuudesta.

– Kaikesta huolimatta toivon, että keskitymme puheenjohtajakisan keskellä tekemään hyvän kuntavaalituloksen ja toivotan kaikille voimia kuntavaaleihin. Kuntavaalien jälkeen räjäytämme puheenjohtajakisan satasella käyntiin.

SUOMEN UUTISET