Perussuomalaisten puheenjohtajakisaan ilmoittautunut kansanedustaja, varatuomari Leena Meri esittäytyy torstain tuumaustunnilla. Hän käy läpi keskeiset poliittiset painopistealueensa ja kertoo ajatuksiaan puolueen kehittämisestä ja uudesta linjasta.

Tuumaustunnin toisena aiheena on asumisoikeusasukkaiden vaarantunut omaisuudensuoja. Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen on ajamassa lakiesitystä, jolla romutetaan asoasukkaiden oikeussuojaa kajoamalla asumisoikeuden pituuteen. Tiilikaisen johtama ministeriö haluaisi antaa talojen korporaatio- ja puoluesidonnaisille sijoittajaomistajille oikeuden irtisanoa asukkaat ja myydä talot omistus- tai vuokra-asunnoiksi vapailla markkinoilla.

Kysymys on miljardiluokan puhalluksesta, jossa asukkaat joutuvat kadulle ja talot laitetaan lihoiksi. Tätä puhallusta ja muita ajankohtaisia asioita valottavat puolueen puheenjohtajaehdokas, eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Leena Meri ja kaupunginvaltuutettu, tohtori Jukka Kilpi.

Perussuomalaisten puoluevaltuusto otti lakiesitykseen kantaa lauantaina 11.3. Puoluevaltuusto paheksui lakiluonnosta ja vaati asumisoikeusasukkaiden asumisoikeuden pysyvyyden turvaamista.

Lähetys on päättynyt. Ohessa tilaisuuden jälkitallenne:

Tviitit tagilla #tuumaustunti


SUOMEN UUTISET