Vihreiden lainsäädäntösihteeriä Aino Pennasta syytetään haitanteosta virkamiehelle ja ilmailurikkomuksesta.

Syytteiden taustalla on heinäkuun lopussa Helsinki-Vantaan lentokentällä Finnairin lentokoneessa sattunut välikohtaus. Tuolloin Pennanen yritti häiritä palautuslentoa ja kuvasi tapahtumat livelähetyksenä verkkoon.

Yritti lietsoa matkustajia mukaan

Pennanen ryhtyi riehumaan, koska huomasi että samalla lennolla oli mukana pakkopalautettava henkilö, jonka palautuksen Pennanen pyrki omalla toiminnallaan estämään.

Pennanen kieltäytyi istumasta paikalleen koneessa ja yritti myös lietsoa muita matkustajia mukaan esitykseensä, siinä kuitenkaan onnistumatta. Pennasen temppuilun vuoksi lentokoneen lähtö Berliiniin myöhästyi. Tilanne päättyi siihen, kun Pennanen lopulta poistettiin koneesta poliisisaattueessa.

Ilmailurikkomuksesta sakkorangaistus

Pennanen on tunnetusti arvostellut pakkopalautuksia ja Suomen turvapaikkapolitiikkaa.

Syytteet haitanteosta virkamiehelle ja ilmailurikkomuksesta on nostettu Pennasta vastaan tänään, eikä jutulle ole vielä määrätty käsittelypäivää käräjäoikeudessa. Prosessi on kuitenkin edennyt kohtuullisen nopeasti, sillä poliisi aloitti tapauksen esitutkinnan heti elokuussa, ja juttu siirtyi syyteharkintaan jo lokakuun alussa.

Sekä haitanteosta virkamiehelle että ilmailurikkomuksesta on molemmista seuraamuksena sakkorangaistus.

SUOMEN UUTISET