Eduskunnassa käytiin keskiviikkona keskustelua perussuomalaisten esittämästä vaihtoehtobudjetista. Kansanedustaja Juha Mäenpää puolusti perussuomalaisten teräviä avauksia polttoaineverotuksen alentamisesta sekä turvallisuuteen panostamisesta. Toisin kuin hallitukselle, perussuomalaisille tavallisen kansalaisen turvallisuus ei ole megaluokan vitsi.

– On totta, että viime vuonna, kun te korotitte veroja, öljyn maailmanmarkkinahinta oli alhainen ja te verhositte sen veronkorotuksen sanoilla, että tämä on ”indeksikorotus”. Jos otetaan vuosi -74 lähtökohdaksi, jolloin bensalitra maksoi 1,20 markkaa, ja lähdetään siitä elinkustannusindeksillä laskemaan, niin tällä hetkellä polttoaineen kuuluisi maksaa 1,20 euroa, kertoi kansanedustaja Juha Mäenpää.

– Nyt haluaisinkin kysyä: kun puhuitte indeksikorotuksesta, niin eikö teidän nyt juuri pitäisi toimia kuten meidän vaihtoehtobudjetissamme on? Tämä toisi suomalaisille työntekijöille mahdollisuuden vastaanottaa työtä hiukan pidemmältä kuin kotipaikkakunnaltaan.

Mäenpää painotti, että perussuomalaisuuden ytimessä on kansallisen edun puolustaminen ja kansallinen edunvalvonta: Suomea ja suomalaisia ei puolusta kukaan muu maapallolla kuin suomalaiset itse.

Perussuomalaiset esittää polttoaineverojen keventämistä

Mäenpää muistutti, että tavara liikkuu Suomessa jopa 90‑prosenttisesti kumipyörillä. Tämä tarkoittaa, että polttoainehinnat, joihin polttoaineverotuksen taso merkittävästi vaikuttaa, siirtyvät myös kuluttajahintoihin.

– Pitkien etäisyyksien ja harvan asutuksen Suomessa liikenteen kustannusten merkitys työssäkäynnin ja kansalaisten ostovoiman kannalta on erittäin merkittävä. Perussuomalaiset esittää polttoaineverojen keventämistä yhteensä yli 500 miljoonalla eurolla.

Vaihtoehtobudjetissa panostuksia rajaturvallisuuteen

Mäenpää korosti, että rajaturvallisuus on poliittisena kysymyksenä nyt ajankohtaisempi kuin koskaan Valko-Venäjän ja Puolan välisen rajakriisin kaltaisten tapahtumien täyttäessä edellisten viikkojen uutisvirtaa. Perussuomalaiset esittikin määrärahojen lisäyksiä Rajavartiolaitoksen toimintamenoihin 10 miljoonan euron ja Tullin toimintamenoihin 5 miljoonan euron verran.

– Otamme aina tosissamme Suomea uhkaavat vaarat. Me emme vähättele uhkakuvia tai hybridivaikuttamista. Meille tavan kansalaisen turvallisuus ei ole megaluokan vitsi, mitä se esimerkiksi hallitukselle on viime aikojen toimissa rajojen suhteen vaikuttanut olevan.

Menokohteet rahoitettava kehitysapua leikkaamalla

Mäenpää painotti, että polttoaineiden veronalennuksista koituvat kustannukset voidaan ottaa vaihtoehtobudjetin ehdotuksen mukaisesti kehitysavusta. Lisäksi hän muistutti puolueen tavoitteesta maahanmuuton suhteen:

– Me perussuomalaiset haluamme laskea turvapaikanhakijoiden määrän nollaan.

Suomen Uutiset