Malesian entinen johtaja Mahathir Mohamad esitti häiriintyneen näkemyksensä ranskalaisten tappamisesta eilen torstaina Twitterissä. Kommentti on nyt poistettu.

95-vuotias Mahathir Mohamad aktivoitui Twitterissä pian sen jälkeen, kun maailmalle olivat levinneet uutiset Nizzan terrori-iskusta. Etelä-Ranskassa Nizzassa eilen sattuneessa veitsihyökkäyksessä kuoli kolme ihmistä. Nizzan pormestari Christian Estrosin mukaan tekijä huusi tekoa tehdessään”Allahu akbar”.

Malesian entinen johtaja Mohamad kirjoitti eilen sosiaalisessa ensin, että ilmaisunvapaus ei tarkoita vapautta loukata muita. Sen jälkeen teksti muuttui synkemmäksi.

– Ranskalaiset ovat historian saatossa tappaneet miljoonia ihmisiä, joista monet olivat muslimeja. Muslimeilla on oikeus olla vihaisia ja tappaa miljoonia ranskalaisia menneiden joukkomurhien vuoksi, Mohamad väitti nyttemmin jo poistetussa Twitter-viestissään.

Vihjaillut ennenkin terroristien tukemisella

Malesian ex-johtaja ei suoraan viitannut Nizzan veitsi-iskuun, mutta yhteys on ilmiselvä. Mohamadin mukaan ranskalaisten tulisi myös ”oppia kunnioittamaan toisten ihmisten tunteita”.

Mohamadin lausunto voidaan nähdä islamistisen terrorin tukemisena, eikä Mohamad suinkaan ollut ensimmäistä kertaa asialla. Kaksi vuotta sitten Mohamad esitti, että australialaiset aiheuttavat omalla toiminnallaan terrorismia.

Mahathir Mohamad on toiminut kahteen otteeseen, vuosina 1981–2003 ja 2018-2020, Malesian pääministerinä.

SUOMEN UUTISET