Mannerheimin salonkivaunu kylkeen töhritty teksti muistuttaa Kova Ajo -bändin sivuillaan julkaisemia töhrykuvia.

Kulttuurihistoriallisesti arvokas Mannerheimin salonkivaunu on joutunut ilkivallan kohteeksi. Poliisi tutkii tapausta törkeänä vahingontekona. Asiasta kertoo Yle.

Vaunun kylkeen töhritty kuva muistuttaa Kova Ajo -punkbändin aiemmin julkaisemia töhrykuvia, joita yhtyeen ”Street Team” (suom: katutiimi) on tehnyt.

Bändi on julkaissut Facebook-sivuillaan useita kuvia, joissa se ylistää töhrimistä.

Bändin julkaiseman töhrykuvan saatteena lukee: ”Shieeet! Kiitti fanit, ja kiitti Street Team! Te pyöritätte tätä hommaa!”


Toinen bändin julkaisema kuva töhritystä Otto-pankkiautomaatista. ”Saatteena: ..sillon kun meidän FANEJA aletaan mollaamaan niin huumori loppuu. Pitäkää se vittu mielessä! Fanit pyörittää tätä hommaa, ilman teitä me ei oltais mitään! Isot vitun respectit kaikille OIKEILLE faneille ja street teamille, posereille ja muille väsyneille vinkujille taas..”


Bändi päätyi kyseenalaiseen julkisuuteen aiemmin. Helsingin Uutiset kirjoitti soittokeikasta, jonka jälkeen eri puolilta kaupunkia löytyi useita töhryjä, joilla oli kirjailtu suurin kirjaimin bändin nimi. Töherryksiä löytyi muun muassa bussin tuulilasista, sähkötolpasta ja asuinrakennuksen sekä mormonikirkon seinästä. Kun bändiltä tiedusteltiin asiaa, se vastasi: ”Jeah, fanit rules! Rock n´roll sata prosenttia.” Keski-Uusimaa-lehti kirjoitti: ”Facebook-sivuilla bändi palkitsee seinäkirjoituksia julkiselle paikoille tehneitä fanejaan esimerkiksi t-paidoilla ja levyillä. ”

Useat verkkokeskustelijat ovat huomanneet Mannerheim-vaunun töhryn yhtäläisyydet Kova Ajo -bändiin.

Bändi nostaa asian myös itse esille FB-sivuillaan toteamalla, että Metallicallekaan ei valiteta, ja että asian huomioiminen on turhaa ja tyhmää.

”..jos joku kirjoittaa johonkin, vaikka sitten siihen vitun Marskin vaunun KYLKEEN, ”Metallica”, alatteko te lähettelemään Lars Ulrichille viestejä? Vastaan puolestanne, ette. Miksi ette? Koska tiedostatte sen olevan aivan turhaa ja aika vitun tyhmää”, bändi kirjoittaa.

Kova Ajo -bändin yhteydestä Mannerheim-vaunu töhrimiseen kirjoitti ensimmäisenä Kansalainen.fi-uutisportaali.

SUOMEN UUTISET