Lauantain Helsingin Sanomiin kootussa lehdistökatsauksessa ei heru ymmärrystä turvapaikanhakijoiden järjestäytymisestä varoitelleelle Mikko Paaterolle.

Kainuun Sanomat arvelee, että Mikko Paateron uhkaskenaarioissa on kyse kirjan markkinoinnista.

Hufvudstadsbladetin mukaan turvallisuusviranomaiset ovat huolissaan Paateron tavasta pelotella kansaa. Lehti kyseenalaistaa entisen poliisiylijohtajan motiivit ja toteaa:

– Tiedämme, että on olemassa ihmisiä, joita voidaan kiihottaa jopa väkivaltaan sen kaltaisilla löysillä väitteillä, joita Paatero nyt esittää. Se voi johtaa suuriin tragedioihin.

– Paatero ei ole ainakaan toistaiseksi esittänyt mitään konkreettista väitteidensä tueksi, Hämeen Sanomat kirjoittaa. Lehden mukaan kansalaisilla on vahva luottamus poliisiin, ja eikä sitä kannattaisi murentaa.

Keskisuomalainen toteaa kansliapäällikkö Päivi Nergin hoitaneen pakolaiskriisiä niin linjakkaasti, että hänen puheensa ovat uskottavampia kuin entisen poliisiylijohtajan.

– Paatero jäi eläkkeelle vuosi sitten. On hämmentävää, että entinen poliisiylijohtaja olisi menettänyt otteensa todellisuudesta näin nopeasti. Nyt Paatero ja virallinen taho puhuvat samasta asiasta eri tavalla. jompikumpi puhuu vastoin totuutta.

Korjaus 10.9.2016 klo 19.46: Mikko Paateron nimi oli vaihtunut Sepoksi.

SUOMEN UUTISET