Ex-ministeri Paavo Arhinmäki (vas.) räyhäsi ja kävi käsiksi perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajaan tökkäämällä sormella Leena Merta rintakehään.

Arhinmäki ja Meri osallistuivat molemmat tänään aamupäivällä pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa niin sanottuun pyöreän pöydän keskusteluun, jonka aiheena oli valmistautuminen Suomen EU-puheenjohtajuuteen.

Keskeytti puheen ja huusi päälle

Keskustelun jälkeen tiedotustilaisuudessa Arhinmäki keskeytti epäasiallisesti Meren puheenvuoron, kun tämä oli antamassa kommenttia Ylen toimittajalle.

– Arhinmäki keskeytti koko ajan puheeni, joten pyysin sitten hänet haastatteluun viereeni sanomaan mitä hänellä on asiaa. Arhinmäki alkoi väittää, että vääristelen sitä, mitä keskustelussa oli juuri puhuttu. Hän oli hyvin hermostunut, keskeytti minun puheeni ja huusi päälle.

Ei pahoitellut käytöstään tai pyytänyt anteeksi

Kiihtynyt Arhinmäki väistyi tilanteesta ja sivummalle siirtyessään hän tökkäsi sormella Meren rintakehään.

– Yllätyin ja ehkä hieman pelästyinkin. Sanoin Arhinmäelle, ettei sentään tarvitse käydä käsiksi, vaikka asioista ollaankin eri mieltä, Meri ihmettelee.

Hän oli paikalla kesärannassa kansanedustajakollegansa Laura Huhtasaaren kanssa.

– Lähdimme Lauran kanssa taksilla pois tiedotustilaisuuden jälkeen. Arhinmäki ei mitenkään pahoitellut käytöstään eikä edes pyytänyt anteeksi, Meri sanoo.

Puhemiehen kanssa keskusteltu

Meri on ilmoittanut tapahtuneesta eduskunnan puhemiehelle.

– Olen kertonut tilanteen ja tapahtumat liioittelematta. Pyysin, että puhemies ottaisi asian käsittelyyn ja ryhtyisi toimenpiteisiin. Eduskunnassa on laajasti puhuttu häirinnästä, jollaista voi olla myös muu kuin seksuaalinen häirintä. On sopimatonta käytöstä koskettaa toista ilman lupaa, Meri sanoo.

Arhinmäki vähättelee tekoaan

Arhinmäki julkaisi tänään Facebook-sivullaan oman versionsa tapahtuneesta, jossa hän väittää, ettei tarkoitus ollut loukata kenenkään fyysistä koskemattomuutta.

– Keskustelen kiihkeästi käsiäni heiluttaen, kuten aina heilutan käsiäni. Jos käteni on osunut Leena Mereen, pyydän sitä anteeksi, Arhinmäki kirjoittaa.

”Käsien heiluttelu” ei kelpaa selitykseksi

Meri katsoo, ettei Arhinmäen some-pahoittelu ole täysin vilpitöntä. Arhinmäki ei edes kiistä tökänneensä sormella rintaan, mutta hän vähättelee tapahtunutta väittäessään, että kyse oli ”käsien heiluttelusta”.

– Ei tuo ole mikään selitys, että hän on vain huitonut käsillään. Ja onko tuo anteeksipyyntö edes esitetty minulle vai koko kansalle? Asiallista olisi pyytää henkilökohtaisesti anteeksi siltä henkilöltä, jota on loukannut eikä julkaista asiaa tällä tavalla somessa, Meri sanoo.

Tiedotustilaisuuden videotaltiointi Valtioneuvoston twitter-sivuilla.

SUOMEN UUTISET